välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man mäter formeln för densitet

Postad av : Jeanette Morales

Densiteten för ett ämne beskriver förhållandet mellan massa och volym av ämnet eller hur mycket materia är i ett visst utrymme. Formeln för densitet är massa dividerat med volym (densitet=massa /volym). Även om massa och volym av ett ämne kan ändras, kommer densitet förbli densamma eftersom en ökning eller minskning av massan kommer att resultera i en motsvarande ökning eller minskning av volymen. Till exempel, om ett ämne har en densitet på 1 g /ml, då ett gram vatten kommer att uppta en volym av en milliliter. Tio gram vatten kommer att uppta en volym på 10 ml. I båda fallen är tätheten av vattnet fortfarande 1 g /ml

Du behöver:. .
Triple-beam balans
Mätglas.
Härskare.
Penna och papper.


1.
Ställ in balansen till noll. En trippel-beam balans nollställs genom den skjutbara vikter för att visa noll med pannan tomma och sedan den balans varumärket. Om saldot varumärket är avstängd, använd sedan noll justera vredet sitter under pannan för att justera balansen varumärket så att den läser nivå.
2.
mäta massan av en tom mätglas. Notera den totala massan av de graderade tomma flaskan.
3.
Använd mätglas för att mäta en mängd vätska. Anteckna volymen av ämnet.
4.
Mäta massan av den graderade cylindern innehåller en känd volym av vätskan. Notera den massa mätglas och vätska.
5.
Subtrahera massa graderade tomma cylindern från massan av den graderade cylindern som innehåller vätska för att fastställa vikten av just den vätska . (Massan av vätskan=massan av full cylinder-Massan av den tomma flaskan)
6
Beräkna densiteten av ämnet genom att dividera vikten av volym (densitet=massa /volym). .
7.
Upprepa försöket för olika massor eller volymer av samma vätska. Densiteten bör beräkna samma sak i varje fall. Fel troligen ett resultat av dålig mätning.

    Previous:nothing
    Next:effekten av en skogsbrand på djur
    
    Copyright © 2011 give2all.org