välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad är den främsta källan till energi för en orkan?

Postad av : Annika Hultén

Hurricanes är tropiska cykloner. Väster om den internationella datumlinjen, är de stormar som kallas tyfoner. De kallas cykloner i Australien och Indien. Värme gör att kondensering av oceaner, skapa vattenånga, en orkan primära energikälla

Beskrivning

Hurricanes form över varma subtropiska och tropiska hav vatten. De är lågt tryck-system utan fronter som har cykloniska vindarna cirkulerar en tydlig "öga". I mitten av stormen är lugn, varm och har mycket lågt tryck.

Westward Track

orkaner form utanför Afrikas kust, och östra Stilla havet orkaner bildas i östra North Stillahavsområdet. Båda flytta västerut, varför mer orkaner tendens att drabba landa mer än Stilla havet och kära.

Directional Spin

riktning som en orkan snurrar påverkas av jordens rotation. Orkaner som utgör söder om ekvatorn snurra medurs. De i norr rotera motsols.

Energikälla

Hurricanes agera som jättelika motorer som tar värme och konvertera det till vindkraft. Dessa stormar drar stora mängder fukt från haven till bränsle dem.

Styrka

När vindarna i den roterande, stigande band av moln nå 39 mph, blir den tropiska störningar en namngiven tropisk storm. Vid en vindhastighet på 74 mph, är stormen en kategori 1-orkan. Den starkaste orkaner har vindar på över 155 mph och klassificeras som kategori 5.

Landföringen

Hurricanes tenderar att försvagas när de flyttar på land eftersom de har förlorat sin energikälla. Det varma havsvattnet är inte längre mata stormen. De flesta orkaner har fortfarande tillräckligt med energi och fukt kvar att orsaka vindfällning och stora mängder regn.

    Previous:nothing
    Next:Väder och klimat i haven
    
    Copyright © 2011 give2all.org