välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur du lägger cyklade akvariegrus till en ny akvarium

Postad av : Jan-Olof Stoor

Lägga grus från ett moget akvarium kan minska cykling tid, eller tiden tanken behöver för att bygga upp nitrifikationsbakterier, i en helt ny akvarium. Gruset i en mogen tank innehåller redan nyttiga bakterier, som hjälper sin tur dödliga ammoniak från fiskavfall till mindre skadliga nitriter och nitrater som kan tas bort från akvariet under vattnet förändringar

Du behöver:. .
Septitank
Gravel vakuum.
Net.


1.
Ta bort alla fiskar, växter och dekorationer från gamla tanken och lägg dem i en separat tank, med samma vatten från akvariet som de kom ifrån .
2.
Rengöring av grus noggrant med din grus vakuum. Dränera inte mer än 25 procent av vattnet eftersom du behöver för att hålla din fisk i de mogna tanken tills cykling processen är avslutad i den nya tanken.
3.
Scoop ut grus med ett nät och placera den i det nya akvariet. Arbeta snabbt så att gruset inte har tid att torka. Lämna en bit av grus i den gamla tanken så att dina fiskar har några substrat tills den nya tanken är cyklade. Du kan ta ut när du överför fisken.
4.
Fyll din nya tank med avklorerat vatten för en sötvatten tank eller saltvatten för ett saltvattensakvarium. Lägga en del av vattnet från den gamla tanken kan hjälpa cykling processen.
5.
Fyll den gamla tanken med nytt vatten. Sätt din fisk och alla koraller eller andra levande varelser tillbaka i den gamla tanken tills den nya tanken är cyklade.
6.
Få ditt nya tanken att köra med alla filtrering, belysning och temperaturkontroll arbetar . Detta kallas cykling, och nu tanken är att bygga nyttiga bakterier. Nu är också tid att etablera din temperaturer och pH.
7.
Flytta en eller två av dina härdigaste fisk i det nya akvariet fem dagar efter att låta tanken löpa utan någon fisk. Vänta några dagar innan du lägger mer, och titta noga för eventuella toppar i ammoniak eller fisk i nöd.

Tips och varningar


  • sätta några av orden eller växter från den gamla tanken till den nya kommer hjälpa cykling processen.
  • Skölj inte dina gamla grus med kranvatten. Detta kommer att förstöra din nyttiga bakterier.
    Previous:nothing
    Next:vad är sällskapsdjur gräs?
    
    Copyright © 2011 give2all.org