välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man beräknar värmekapacitet en kalorimeter

Postad av : P-O Lennartsson

Kalorimetri är ett mått på värme förändringar. Kalorimetri äger rum i en kalorimeter. Det finns många olika typer av värmemätare, några fancy och några så enkelt som en Styrofoam kopp. De har alla ett syfte: att studera värme förändringar. En enhet av värme är kalori. Någonsin undrar hur kalorier i ett livsmedel beräknas? Kalorimetri används för att avgöra detta. Denna process kommer att berätta för oss hur mycket värme som krävs för att bränna upp något. Så länge vi vet lite information om processen längs vägen, de åtgärder som är okomplicerade.

Du behöver:
Calorimeter
. Termometer.
Substans med en känd förbränningsvärme.


1.
Förbered provet som har en känd förbränningsvärme. Detta är normalt bensoesyra (C6H5COOH). Se till att du mäter massan med stor noggrannhet.
2.
Förbränna det i din kalorimeter. Din kalorimeter ska förbränna provet helt, och som svar på temperaturen på vattnet skulle börja förändras.
3.
Övervaka temperaturväxlingar i vattnet som omger brännkammaren inne i kalorimetern . Denna värme förändring är viktig och bör mätas så noggrant som möjligt. En Beckmann termometer kan användas.
4.
Beräkna värmekapacitet kalorimetern. Normalt anser vi kalorimetern att vara ett slutet system och kan skriva: heat_system=heat_calorimeter + heat_Reaction. Eftersom värmen i systemet inte kommer att förändras vi kan ändra detta till: heat_reaction =- heat_calorimeter. Detta är grunden för vår beräkning. Vi vet också att värme=(heat_Capacity) (temperature_change). Från denna ekvation kan vi finna värmekapacitet kalorimetern.
5.
Följ denna räkneexempel. 1 g bensoesyra förbränns i kalorimetern och släpper en känd värde av 26,42 kJ värme. Temperaturen går från 20C till 24. 4673C. Förändringen i temperaturen är då 4. 673C. Vi kan hitta värmen kapacitet kalorimetern genom heat_capacity=(heat_calorimeter) /(temperature_change). Detta blir 26. 42kJ/4. 673C=5. 654kJ /C så värmen kapaciteten för detta kalorimetern befinns vara 5. 654kJ /C.

    Previous:nothing
    Next:vad är etylbensen?
    
    Copyright © 2011 give2all.org