välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Skillnaden mellan en orkan varning & titta

Postad av : Jonathan Nyberg

En orkan är en potentiellt farlig lågtryck system, med ihållande vindar på 74 mph eller högre, som utgör över tropikerna. Hurricane klockor och varningar utfärdas av National Weather Service att ange tidsram inom vilken en orkan kan göra landföringen

Hurricane Watch Tidsplan

En orkan klocka är utfärdas när en orkan är ett möjligt hot inom 24 till 36 timmar. Klockan är ofta utfärdas för en bred sektion av kusten.

Orkanen Varning Tidsplan

En orkan varning är utfärdas när en orkan förväntas göra landföringen inom 24 timmar. Varningar täcker ofta ett smalare område än klockor.

Beredning under en vakt

Alla utemöbler bör fastbunden. Windows bör omfattas. Dubbelkolla din nödsituation kit. Lyssna på radio eller se på TV för vidare instruktioner.

Beredning Under en varning

Lyssna på alla tjänstemän och evakuera om ombedd att göra det. Håll dig borta från vattnet från översvämningarna under körning. Håll er borta från fönstren. Vet att tornados ofta lekt med orkaner. Var beredd på att snabbt väderomslag.

Kategorisering av Storms

Hurricanes ger en kategori nummer baserat på vindhastigheten som omger ögat. Kategori 1 orkaner har den lägsta vindhastigheten, Kategori 5 är högst. Dock kan dessa vara vilseledande. Vatten uppsving och skyfall orsakar betydande skador under en orkan. Var beredd och alert under alla orkaner för att förbli säker.

    Previous:nothing
    Next:orkaner inverkan på kusternas ekosystem
    
    Copyright © 2011 give2all.org