välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

giftigt avfall och gifter efter en orkan

Postad av : Ulf Friberg

De skyfall och översvämningar i en orkan orsakar betydande risk för exponering för giftigt avfall och kemikalier från hushåll och företag. Den till synes oförargliga rengöringsmedel, gnagare produkter kontroll och en spridning av avföring genom översvämningarna skapa människors och djurs hälsa risker som kräver försiktighetsåtgärder

hushållskemikalier

översvämningarna förstöra strukturer och objekt inuti dem, liksom att flytta innehållet. Undvik kontakt med containrar hushåll kemiska inklusive avloppsrensare och blekmedel, särskilt om du observerar en läcka i behållaren. Stör ej skadas eller un-märkta kemiska behållare, och försök inte att använda dem för att städa upp, köpa nya istället. Mark och upphäva oskadade förpackningar tills du kan kasta dem på ett säkert sätt. Undvik att hälla innehållet ner diskhon eller badkaret avlopp, dagvattenledningar eller toaletter, och inte bränna containrar och deras innehåll. Detta medför brandfara och producerar giftiga ångor, rök och rester.

Skadliga gaser

Skadad naturgasledningar läcka livshotande gaser. Om du luktar gas, omedelbart lämna området, sedan ringa ditt företag gas verktyg för att rapportera problemet. Ta inte tillbaka in i strukturen eller området med läckan tills kraftbolaget har reparerat problemet och släppte området som säkert. Använda en FN-ventilerade bränslen generator inomhus kan leda till kolmonoxidförgiftning, så använd alltid denna typ av generator utomhus och köra ett inomhus förlängningssladd att få tillgång till energi.

Asbest

Skador på byggnader kan släppa luftburna faror från äldre byggmaterial som asbest plattor. Om tror att en skadad byggnad kan innehålla material med asbest stör inte skräp. Följande material kan innehålla asbest. Klinkers, asbest tak, takplattor, panna /rörisolering, brandisolering, och transite styrelser

vattenbrunnar

Privata brunnar kan bli förorenade av avföring och /eller kemikalier som av vattnet från översvämningarna. Använd inte väl vatten för att dricka, rengöring eller bad tills det har desinficerats med ett bra eller pump entreprenör.

Den offentliga dricksvattenförsörjning kan bli förorenat på samma sätt. Din lokala vattenverk kommer att informera medierna om säkerheten i dricksvatten så stannade inställd på din radio eller TV. Du kan behöva behandla vattnet innan de dricker, matlagning eller tandborstning. För att göra detta, Sila genom en ren trasa, sedan ta vatten till en rullande koka i minst en minut. Om kokning inte är möjligt, sanera den med blekmedel eller jod genom att följa instruktionerna på förpackningen.

giftinformationscentral

Om någon insjuknar efter exponering för hushålls kemikalier eller andra giftiga ämnen, ring omedelbart Poison Control Center på 1-800-222-1222. Detta larmnummer är bemannat med specialutbildade sjuksköterskor, farmaceuter och läkare.

    Previous:nothing
    Next:klimat och havsströmmar
    
    Copyright © 2011 give2all.org