välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

nackdelarna med koppartråd

Postad av : Stefan Svensson

Du behöver:
ficklampa eller annan anordning för batterierna
. Batterier.

Med utvecklingen av fiberoptiska kabeln, är framtiden för koppar ledningar i tvivel. Koppar har stora nackdelar via fiberoptisk kabel och, medan koppar är mycket viktig, om inte dominerande, är fiberoptiska system tar över, lämnar koppar i en dålig position på grund av dess många nackdelar. De flesta större företag inom halvledarindustrin vägra använda koppar på grund av dess ojämna meritlista. Många vägrar att använda det i fordonsindustrin ledningar på grund av sin förkärlek för korrosion och allmänna opålitlighet.

Kostnad

Koppar kostar långt mer än fiberoptisk kabel. Koppar själv stor del bygger på latinamerikanska utrikeshandel och därför är en volatil marknad i förhållande till inhemskt producerade fiberoptiska system. En del av kostnaderna problemet med koppartråd är både att det är mycket dyrt att lagra (på grund av det faktum att det inte kan utsättas för syre) och att det är tyngre, vilket leder till högre fraktkostnader.

Korrosion

En av de allvarligaste nackdelarna med koppartråd är dess känslighet för korrosion, dvs oxidation. Den har en kortare livslängd än fiberoptisk kabel som en följd av detta. Därför är problemet med koppar lagring i anknytning till sin förkärlek att oxideras vid relativt normala temperaturer.

Stöt

Fiberoptisk kabel har en lägre risk för elstötar än koppartråd. Koppar är mottagliga för en hög grad av elektriska störningar, vilket leder till en mindre tydlig signal än fiberoptik. Koppartråd, kort sagt, är farligare än fiberoptisk kabel.

Bonding

Koppar är att avslås av halvledarindustrin som pålitliga som bindemedel. I en färsk studie utförd av SEMI, de viktigaste forsknings-arm halvledarindustrin, som hölls flesta deltagarna i fältet som koppartråd som bindemedel var otillförlitlig, oprövad och ineffektiva. Vidare var många i området som hölls i undersökningen att de tyckte att koppar inte lämpar sig för många komplexa kablage projekt.

    Previous:nothing
    Next:hur man beräknar värmebalans
    
    Copyright © 2011 give2all.org