välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

orkan projekt med färgämne

Postad av : Stefan Svensson

Många studenter kärlek experiment och demonstrationer. De inte bara låta studenterna att stiga upp och flytta runt, de ger en visuell referens till stöd för vad eleverna lärt sig. Några mycket roliga och lärorika experiment har att göra med orkaner och karamellfärg. Eftersom orkaner är för stora för att observera realistiskt kan eleverna använda vatten och karamellfärg på olika sätt att lära sig hur orkaner rör sig och vad de gör.

Storm Cells

Meteorologer talar om storm celler hela tiden. Denna demonstration hjälper eleverna att förstå vad de ser ut och hur de bildas. Läraren delar klassen upp i tre eller fyra grupper. Varje grupp blir lite vegetabilisk olja, lite vatten, två 2-liters flaskor läsk och en Tornado Twister rör. Dessa rör är ihåliga med spiral åsar insidan som ger eleverna att skruva en flaska i vardera änden. Först, blanda de några karamellfärg med olja, fyll sedan en flaska fylld till tre fjärdedelar med vatten och häll oljan ovanpå. Sedan åt båda flaskorna i Tornado Twister och vänd flaskorna så den tomma man är på botten. En student vänder upp flaskan på ett snabbt, cirkelrörelse så att vätskor bildar en mini-orkan inuti. Oljan kommer att snurra i centrum, eller öga, av orkanen. Barnet snurra flaskan är som vinden drar en storm in i en spiral. När all vätska runnit in i den andra flaskan, kan eleverna vända flaskorna och försök experimentet igen.

Cloud Movements

Den här demonstrationen visar eleverna hur molnen svepa runt en orkan att upprätthålla den. Regnet kommer från mättat moln som behöver släppa vatten. De får dras in orkaner genom att snurra vindar. Som visar detta, delar upp läraren klassen i flera grupper och ger varje grupp en stor genomskinlig plast badkar fyllt med vatten, en stor slev och lite karamellfärg. En student väcker vattnet så fort han eller hon kan tills vattnet börjar att snurra, och tar sedan bort sked. Omedelbart, droppar en annan student några droppar karamellfärg i badkaret. Färgning kommer att glida in i bubbelpoolen och bildar band av färg som liknar hur molnen agera i orkan vindar.

Storm Hållbarhet

Hurricanes kan ibland pågå under mycket lång tid, särskilt större stormar. Detta experiment visar eleverna hur detta sker genom att använda vatten för att representera vindar och karamellfärg att företräda regnmolnen spiral inuti vindar. Läraren delar in klassen i flera grupper och ger varje grupp en del karamellfärg och en stor skål halvfull med vatten. En student sakta virvlar skålen tills vattnet i den börjar spiral mycket snabbt, visar hur dessa stormar börja. Studenten stoppar virvlande rörelse och alla vänta tills vattnet verkar ganska stilla. Så en droppar några droppar färg i vattnet. Den karamellfärg bör plockas upp i den återstående virvlande ström i vattnet. Detta visar hur fart kan hålla molnen flyttar en stund även efter det att vindarna har börjat mattas av. Eleverna ska observera hur lång tid det tar färg att sluta röra sig.

    Previous:nothing
    Next:orkan projekt med karamellfärg
    
    Copyright © 2011 give2all.org