välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

varför är ögat av en orkan lugn?

Postad av : Jonathan Nyberg

Hurricanes är kraftfulla väder system som kan spänna områden så stor som 340 miles i bredd. Deras yttre skikten innehåller starka vindar och åska som kan utlösa förödelse på ett kust-eller en stad. Och medan dessa yttre delarna kan vara stormigt, spelar lugn i stormens öga till bibehållandet av en storm s kraft

Hurricanes

Hurricanes ta form över havet som i tropiska miljöer där villkoren är varmt och fuktigt, enligt universitetet Corporation for Atmospheric Research. När de reser utanför dessa villkor eller nå land börjar kraft stormen mattas av. Stormar som visas i Atlanten kallas orkaner, medan de som ligger i andra delar av världen kallas tropiska cykloner eller tyfoner. Det lugn, spelar lugn i stormens öga en roll i hur dessa system ta form.

The Eye

ögat av en orkan utvecklas som vindhastigheter öka till 80 miles per timme eller mer. Ögat kan allt från 20 till 40 miles i bredd som stormförhållanden kvarstår, enligt universitetet Corporation for Atmospheric Research. Den bildar en rund, cylindrisk form som sträcker sig upp och över den verkliga stormen som ett rör. Placeringen av ögat över orkanen tillåter luft från atmosfären att sjunka ner i den. Den lugna egenskaper i ögat är nödvändiga för värme, fukt och luft utbyte skall äga rum.

Eyewall

eyewall består av åska moln som omger ögat av en orkan. I själva verket fungerar ögat som en virvel som föder fuktig luft och formationer moln i kraft av stormen, enligt universitetet Corporation for Atmospheric Research. Dessa processer sker längs eyewall som omger ögat. Virvlande fickor innehållande varm fuktig luft in i eyewall, där den starkaste åska bosatta. Så länge ögat fortsätter att mata eyewall kommer stormförhållanden kvarstår, enligt NASA.

Air Exchange

undertryck som produceras av ögat ger form och struktur till en orkan. Denna process skapar lugna förhållanden inne i ögat och stormiga förhållanden längs eyewall, enligt NASA. Förutom att överföra varm luft fickor från den övre atmosfären till eyewall, återluft fickor ta sig från eyewall tillbaka i ögat. Dessa återvända fickor absorbera ytterligare fukt från havsytan och i själva verket tillbaka till eyewall att ytterligare öka stormen temperatur.

Hot Towers

Hot torn form mot det översta delarna av en orkan bildas. Dessa torn består av tjocka moln som når från toppen av stormen till de undre lagren av atmosfären, enligt NASA. Hot torn ger en annan kanal för luftväxling i form av uppdrivningen att ytterligare agitera energierna inne i ögat av en orkan. Heta torn arbete genom att dra vattenånga upp från ögat till tropiska airs, vilket skapar ytterligare fukt och värme. Den resulterande luften strömmar lita på icke-turbulenta förhållanden vistas i ögat av en orkan.

    Previous:nothing
    Next:Hur orkaner framsteg?
    
    Copyright © 2011 give2all.org