välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Vilken typ av pH-värden är sura?

Postad av : Jeanette Morales

PH-värdet av ett ämne direkt samband med koncentrationen i en lösning av joner som gör något surt. Det är ett bra sätt att snabbt bedöma surheten i en lösning. Medan det finns en strikt vetenskaplig definition av syror tillåter pH-skalan alla lätt att avgöra om något är surt

pH-skalan

Tekniskt sett pH ett ämne som har hittats av med formeln pH =- log ([H +]). Även om detta kan vara förvirrande, det är grunden för hur pH-skalan fungerar. Eftersom det är en logaritmisk skala, det ger siffror som lätt utvärderas ur koncentrationer som är tungrott. Till exempel, om du har en koncentration av syra som är 3x10 ^ 9, är pH 9,48. Det stora antalet omvandlas till ett lättbegripligt en.

PH-värden  USA Fedex

pH-skalan kan variera från negativa tal (mycket surt) till nummer i tonåren (mycket grundläggande). De flesta pH-test varierar från 1 till 14, men i praktiken kan du få ett större utbud av siffror. Dessa brukar delas in i tre områden: pH <7 är surt, pH=7 är neutralt, och pH> 7 är grundläggande.
En stark, nästan koncentrerad lösning av syra kan ge dig ett pH-värde på -1 eller 0. Det är dock något pH antal mindre än 7 anses surt.

Lackmuspapper

För att enkelt fastställa pH-värdet av ett ämne, papper använder avgörande. Detta är en liten pappersremsa som byter färg vid kontakt med ämnet. Färgen på papperet är sedan matchas upp med en uppsättning normer som talar om vad pH ditt ämne är nära. I de flesta fall, apelsiner och rött indikerar sura lösningar.

Fysiska egenskaper för en sur

Ett pH-värde som anger en syra kommer att berätta några saker om de fysiska egenskaperna hos en lösning. En syra kommer i allmänhet att smaka sur eller bitter och har en chockartad lukt. Lukten av ättika är främst på ättiksyra i den.

Balansgång

syror och lösningar av syror kan vara känslig balans av molekyler. Ofta pH av ett ämne kan inte dikteras av olika jämvikt reaktioner som sker inuti lösningen. Denna balans kan hindra vissa ämnen från att ett surt pH-värde, även om du lägger till något som lätt ändrar pH av andra ämnen. När pH i en lösning kan fastställas, kan du veta det exakta beloppet av syra molekyler närvarande.

 

 

    
    Copyright © 2011 give2all.org