välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man kan kontrollera spänningen på klockan batterier

Postad av : Stefan Svensson

Titta på batterier är små runda batterier som används i elektronik såsom klockor, stationära moderkort dator, handdatorer, leksaker, miniräknare, fjärrkontroller och hörapparater. De finns i olika typer och har olika diametrar och höjder. Två populära titta batterier litium och silveroxid.

Batterier har positiva och negativa terminaler. I klocka batterier, är den positiva sidan oftast märkt med ett plustecken och batterityp. Den negativa sidan är normalt mindre blank och jämnare än den andra.

spänningar titta batterier är vanligtvis 1,5 eller 3 volt, och får kontrolleras med ett universalinstrument

Du behöver:. .
Litium Klockbatteri
Silveroxidbatteriet.
Digital multimeter.

anvisningar


1.
Slå på multimetern på. Se till att det är på en DC-spänning, som får anges med bokstäverna DC eller en kort som är placerad ovanför tre sida vid sida mindre linjer.
2.
Placera instrument på en inställning på minst 3 volt. På en multimeter, är den sida av ratten används för att göra spänningsmätning ofta en V.
3.
Håll röda sond multimetern mot den positiva polen eller sidan av litiumbatteri. Håll den svarta proben mot den negativa polen. Ett sätt att göra detta är att lägga batteriet platt mot en sond och lägga den andra sonden ovanpå. Ett annat sätt är att hålla batteriet upprätt med hjälp av en isolator som plast, gummi, kartong eller trä, och sedan placera sonder på varje sida att göra mätningen.
4.
Rekord spänningen. Färska litium titta batterier är normalt cirka 3 volt.
5.
Upprepa steg 3 men med Silveroxidbatteriet. Färska silveroxidbatterier kommer att vara runt 1,5 volt.
6.
Stäng av multimetern av.

Tips och varningar

 

  • Ett sätt att se om en klocka batteri har en lägsta spänning är att testa det med en lysdiod. Lägg försiktigt båda benen över batteriet sidorna, var noga med att placera den positiva sidan på plus sidan av batteriet. Några lysdioder tänds inte om de inte har en lägsta spänning som 1,7 eller 3 volt.
  •  
  • http://knowall.mobi/New_York/612/Sam's_Club_Near_Clay/Hours

    Previous:nothing
    Next:hur man gör myntverk upplösa
    
    Copyright © 2011 give2all.org