välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Vad är krill?

Postad av : Charlotte Wannberg

De flesta har hört talas om krill, men om de inte är fiskare, kännare av japansk mat eller marinbiologer, de troligen inte kommer att veta mycket om dem bortsett från det faktum att de påminner om andra små kräftdjur, såsom räkor. Krill är faktiskt en mycket viktig del av havets ekosystem, dock. Detta är varför dessa små djur, som är mycket nära botten av näringskedjan, är så populära och kritiskt studeras av forskare och bevarare djur

Identification

Krill är små ryggradslösa djur som är högst 2 inches lång. De ser och smak liknar räkor, även om de tenderar att ha en "fyllda av fisk" smak. Enligt Cool Antarktis kan krill leva upp till sex år, vilket är fantastiskt med tanke vad en betydande källa till livsmedel de är avsedda för deras kolleger ocean invånare. I själva verket betyder termen krill faktiskt "whale mat" på norska.

var de finns

Krill kan hittas i alla fyra av världens hav. De finns normalt i djupare delar av dessa hav under dagtid, men de konsekvent migrera och slutligen hamnar i närheten av oceanernas yta när det blir mörkt.

Behavior

Bortsett från att vara pigg på konstant migration, krill tenderar att simma i parker, eller svärmar, eftersom de ofta kallas. Denna term är passande eftersom krill är mycket små. Därför, om man skulle stöta på en "pack" av antarktisk krill det skulle se mer ut som en svärm av små insekter än en grupp av djur. De tillbringar sina dagar på botten av havet, eftersom det är en plats där de tillåts att slappna av mer. Det är betydligt färre rovdjur där nere, och kallare temperaturer ger dem möjlighet att spara sin energi innan den vandrar till ytan där de kommer att behöva parera rovdjur när de försöker mata.

Ändamål

Enligt National Geographic, krill är "väsentligen det bränsle som driver motorn av jordens marina ekosystem. " Vad de menar med detta är att hundratals däggdjur, fåglar och fiskar lever på dem. Krill är klammern till dessa djur dieter eftersom räka-liknande varelser äter växtplankton och djurplankton, som sedan kan tas upp av större djur för sina näringsämnen, såsom fosfat och nitrat. De används också som bete för fiske och även som mat i den japanska kulturen.

Brist

Men du skulle inte veta det om du stött på en svärm av krill, djuren är faktiskt inte så riklig som de brukade vara. Detta kan vara mycket farliga för havets känsliga ekosystem eftersom så många djur är beroende av krill som en källa för vitaminer och näringsämnen. I själva verket hittade ett British Antarctic Survey att krill befolkningen i Antarktis har minskat med mer än 80 procent sedan 1970-talet.

    Previous:nothing
    Next:vad är drusy?
    
    Copyright © 2011 give2all.org