välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Vad gör en magnetometer?

Postad av : Jeanette Morales

Forskare har utvecklat ett antal verktyg som hjälper dem att lära sig och utforska. De verktyg som utvecklas är beroende av vad forskaren vill göra. Några forskare, till exempel, utvecklade barometrar så att de kunde mäta skillnader i lufttryck och kunde förutsäga väder med större noggrannhet. Andra utvecklade maskiner såsom funktion generatorer och oscilloskop att visa frekvens vågor. En extra punkt som har utvecklats och som varit i bruk i århundraden är magnetometer.

Definition

En magnetometer är en apparat som mäter magnetfält. Det kan mäta styrkan på det magnetiska fältet, men det kan också mäta riktningen på magnetfältet, liksom.

Typer

magnetometer finns i två grundtyper. Den första typen, kallad skalär, mäter längden på det magnetiska fältet. Den andra typen, kallad vektor, åtgärder riktningen på det magnetiska fältet. Var och en av dessa typer av magnetometer kan delas upp ytterligare i ytterligare undergrupper, med en särskild magnetometer att väljas baserat på den uppgift som behöver fyllas i av den enskilde.

Utseende

Magnetometrar varierar mycket i allmänna utseende eftersom det finns så många olika typer och modeller. Oavsett hur magnetometer ser ut eller sätts samman, oftast en magnetometer är utformad så att den är bärbar. Detta tillåter användaren att transportera den till det område där mätningen av ett magnetfält är nödvändig.

Använder

Det finns många användningsområden för magnetometrar, som är en av anledningarna till att det finns så många olika typer och modeller. Till exempel används de ofta i geografisk kartläggning eftersom de kan upptäcka stora fyndigheter av magnetiskt material som järn. De har även används inom arkeologin, eftersom många artefakter producera magnetfält baserat på vilken typ av material som de görs. På samma sätt, magnetometrar lätt kan upptäcka var skeppsvrak, eftersom många fartyg är till stor del metall i komposition. Slutligen är magnetometrar användas i utforskningen av rymden, till exempel upptäcka magnetiska dragningskraft en ny planet eller måne, eller ens solen.

Exempel

Trots att magnetometer kan verka komplicerat, i verkligheten är det extremt enkelt och vanligt. En magnetometer som ofta används av lekmän är den gemensamma kompass som känner av magnetfält av hela jorden. Detta magnetometer används av piloter, kaptener fartyg, vandrare och campare. Individer kan göra en enkel kompass genom att gnugga en nål mot en magnet i en riktning och sedan placera nålen på ytan av vatten.

    Previous:nothing
    Next:vad som orsakar barometertryck?
    
    Copyright © 2011 give2all.org