välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

effekter av barometertryck på kroppen

Postad av : Jonathan Nyberg

National Weather Service (NWS) beskriver atmosfäriskt tryck som "det tryck som utövades av jordens atmosfär vid en viss punkt. " Barometertryck, då är denna kraft som mäts med en barometer. Diskuterar tryck och dess effekter på kroppen innebär hänsyn både till direkta resultat av trycket och variabler väder som följer av dessa förändringar. Dessa effekter varierar ofta både geografiskt och tidsmässigt, vilket resulterar i mycket situationsanpassat frågor

Typer

Kroppslig effekter, alltifrån mindre öra "popping" irritationsmoment till smärtsamma som kan förvärra befintliga hälsofrågor. I genomsnitt luften pressar mot kroppen till 14,7 pounds per kvadrattum, balanserar luften inuti kroppen ut denna kraft, vilket hindrar kroppen från att krossas under denna vikt. Öron pop när trycket sjunker dramatiskt eftersom örontrumpeten måste anpassa det inre trycket därför att upprätthålla balansen. . Indirekta effekter som härrör från väderomslag, såsom ökad luftfuktighet, kan förvärra symtomen vid sjukdomar som artrit

Geografi

Som person klättrar högre i höjd, blir luften tunnare och minskar trycket och det är därför öron pop när bestiga ett berg. De med hälsoproblem, såsom Méniu00E8res symtom kan vara extra känsliga, en Washington University i St Louis studie tyder på att trycket förändringar ökar tinnitus (ringningar i öronen), fullhet, svindel och hörselproblem. Flytta från ett område med relativt torr luft till en som vanligt uppvisar hög luftfuktighet ökar ofta artrit symptom.

Tidsplan

tidsperiod om symptom exacerbation beror på individen och den omständigheten. En person har problem på grund av ökad höjd kan ha problem att klara upp efter återkomsten till mindre förhöjda luft. Stormar som kan ge ovanligt snabbt tryckfall, som närmar sig orkaner, har liknande effekter, en person med artrit bor i en fuktig miljö kan ständigt uppleva de negativa resultaten vid lågt tryck.

Förebyggande /Lösning

Tips för att förebygga öra obehag inkluderar gäspningar, svälja och tuggummi. Problem i samband med artrit kan lindras med behandling, eller med kanske genom att ändra klimatet i bebyggelse.

Teorier /Spekulationer

Vissa personer med artrit hävdar att de kan förutsäga vädret genom att observera deras symtom. Medicinenet. com sägs att Dr J. Hollander gjort en undersökning av tryck och fuktighet och deras förhållande till artrit och fann att hög luftfuktighet och lågt tryck både förvärrade tillstånd. Denna studie, dock har kritiserats, och det finns fortfarande en debatt om huruvida relationen ens existerar.

    Previous:nothing
    Next:hur man rengör en Fortin barometer
    
    Copyright © 2011 give2all.org