välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad är en snö apa livsmiljö?

Postad av : Jan-Olof Stoor

Den nick snö apa tyder på att denna art, formellt känd som Macaca fuscata, föredrar en övervägande kalla klimatet, medan en annan gemensam benämning på de arter, japanska makak, ger en betydande ledtråd till deras geografiska räckvidd. Den japanska beteckningen är korrekt, eftersom aporna "naturliga utbredningsområde är helt i Japan, men" snö apa "moniker är lite begränsande. I sanning, snö apor visar naturlig anpassning till olika väder och omgivning och kan överleva i vitt varierande klimat, från subtropiska till subarktiska skogsområden i alla men det nordligaste japanska ön. Deras berömmelse som snö apor härrör från det faktum att förutom människor, de är de nordligaste bostad primaten

Prioriterade omnejd

Snow apor föredrar att leva i stora trupper i bergsområden som är skogsbevuxna med bred blad träd som ger dem skydd och en viss grad av isolering. Olika trupper snö apor kan hittas inom latituderna av 41 grader till 31 grader norr om ekvatorn, på alla de japanska öarna utom Hokkaido, den nordligaste japanska ön. De överlever under förhållanden som sträcker sig från subtropiska lågländerna, där temperaturen kan nå upp till 73 grader Fahrenheit på sommaren, till bergsområden upp i nästan 3 meter snö, vid så låga temperaturer som 5 grader Fahrenheit på vintern. De två viktigaste livsmiljöerna för dessa apor är varma, tempererade brett blad barrskog och cool, tempererade lövskogar.

Fyra regioner som bebos av Snow Monkeys

Observatörerna har identifierat fyra huvudsakliga områden som bebos av japanska makaker, eller snö apor. Dessa inkluderar Shimokita-halvön i norra delen av den japanska fastlandet, Nagano-bergen i mellersta Japan, havet ön Oshima, och den sydliga ön Yakushima.

Shimokita-halvön

nordligaste sortiment av snö apor är i nordväst området i Shimokita halvön. Detta halvön ligger på den norra änden av den japanska huvudön Honshu. Snö apor i denna region bor i löv-och barrskogar.

Ön Oshima

Snow apor är också känt att bosätta sig i tempererade skogar på havssidan ön Oshima, nära Hanto halvön.

Nagano Berg

Snön apor som bor i Nagano bergsområdena i centrala Japan har fått ett visst mått av känd för sin förkärlek för bad i de naturliga vulkaniska varma källorna i området. Invånare i regionen arbetat med att utveckla bättre tillgång till naturliga källor för dessa apor efter att de observerades invaderar deras mänskliga grannar "spa och badtunnor.

Ön Yakushima

sydligaste gränsen för snön apan livsmiljö är den södra japanska ön Yakushima, där de lever i skogarna i subtropiska och tempererade växter och brett blad evergreens. Detta är den region med störst antal japanska makaker.

    Previous:nothing
    Next:effekter av barometertryck på kroppen
    
    Copyright © 2011 give2all.org