välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad som orsakar barometertryck?

Postad av : Ulf Friberg

Barometertryck är nästan alltid nämns i väderleksrapporten. Temperatur och höjd är de främsta faktorerna i lufttrycket, men andra saker att göra att den förändring lokalt som stormar. Lufttryck i sin tur driver vinden, när atmosfären försöker utjämna sig själv. Ju starkare en viss storm kommer sänka lufttrycket vara. Intensiteten i stormarna är oftast kategoriseras av centrala lufttrycket

Identification

barometertryck är vikten på luften att trycka ner någon plats på jorden, vilket är direkt relaterat till dess temperatur och höjd över havet .

Temperatur

Som en grundregel, ju högre temperatur desto tätare luft och lägre lufttrycket. Kallare luft är tätare, sänkor och orsakar barometern att stiga.

Geografi

Vid havsytan är trycket i genomsnitt 1013,2 millibar, eller cirka 30. 00 inches av kvicksilver, och för varje 1. 000 fot stigande höjden, droppar det 1 tum eller 1 millibar per 8 meter över havet.

Expert Insight

Som luften stiger, trycket sjunker. Den varma luften stiger i ögat av en orkan orsakar trycket att släppa, effektivering av stormen, vilket resulterar i trycket så lågt som 882 mb (orkanen Wilma år 2005).

Effekter

förändringar i lufttrycket, t. ex. de i stigande flygplan, kan orsaka ont i öronen på grund av ojämlik trycket på trumhinnan. Om bihålorna är igensatta kan örat och bihålesmärtan bli allvarliga.

    Previous:nothing
    Next:vad är en snö apa livsmiljö?
    
    Copyright © 2011 give2all.org