välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

som uppfann glasögon?

Postad av : Charlotte Wannberg

Närsynthet och översynthet har legat problem i hela den mänskliga civilisationen, men lyckligtvis inte de som har visat sig svårlöst. Det har funnits olika sätt utformats för att motverka de två villkor genom tiderna, från vatten klot till de typiska par glasögon, som i ett större perspektiv, är en relativt ny uppfinning

Origins

Användning av olika metoder för förstoring går tillbaka till åtminstone de tidiga romerska dagar. Vatten klot noterades för sin förmåga att fokusera och förstora föremål, medan polerade ädelstenar användes av kejsar Nero för att kunna se gladiator.
Tydliga, väl slipad var nästan omedelbart utnyttjas som en läsning stöd vid sin uppfinning cirka 1000 e. Kr.

Uppfinning av glasögon

Uppfinningen av den första erkända par glasögon inträffade runt 13-talet i Italien. Salvino D'Armate är ofta krediteras med att uppfinna det första paret bärbar glasögon, även om olika källor tyder på ett äldre ursprung. En inspelad predikan gjorde i 1305, refererade uppfinningen av glasögon 20 år tidigare, som föregick begreppet D'Armate är deras uppfinnare. Är

Förbättringar

amerikanske vetenskapsmannen och filosofen Benjamin Franklin krediteras med uppfinningen av bifokala, som tillät honom att undvika regelbundet byta mellan två par glasögon för olika ändamål.
Byggande av ramar också förbättrats under århundraden, som tidigare spektakel mönster var tänkt att hållas i handen. Senare finesser hade antingen dem hålls på plats med band eller genom att utöva påtryckningar på bron i näsan, till exempel med PINCENE.

Modern Glasögon

Den moderna stil monokel ram, som hålls i templet och över öronen, uppfanns 1727 av den brittiske optiker Edward Scarlett. Men det var inte på modet förrän långt senare, långt in på 19th century.
Uppfinningen av sfäriska punkt-objektiv, som nu används ubiquitously, utvecklades under 20-talet. Moderna glasögon omfattar också många nya konstruktioner och tekniker, såsom minne metall som böjer sig men motstår skador samt starkare och lättare vikt material.

Annan utveckling

glasögon är korrigerande karaktär, eftersom de var utformade från början för att komma runt en persons synhandikapp. Som sådan har deras utveckling och förbättringar har tweaked att täcka hela skalan av visuella fel, stoppa kort, naturligtvis, av blindhet.
Dock inte alla former av glasögon är menade att vara medicinska hjälpmedel. Till exempel var 3-D glasögon utvecklats som ett medel för underhållning, utnyttja de illusioner som avgivits av polariserad eller filtrerat ljus för att ge ett sken av tredimensionella bilder.

    Previous:nothing
    Next:hur man läser en hel stenbock horoskop
    
    Copyright © 2011 give2all.org