välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad är gemology?

Postad av : Jonathan Nyberg

Gemology är vetenskapen och yrket identifiera och bedöma ädelstenar. Det är en vetenskap i geologi området och en gren av mineralogi. Vissa gemologists specialiserade på specifika ädelstenar såsom diamanter eller smaragder medan andra laboratorium gemologists och identifiera en sten ursprung. Nyligen, på grund av en ökning av kvaliteten på syntetiska ädelstenar, har efterfrågan på högt kvalificerade gemologists ökat för att identifiera och klassificera naturliga och syntetiska stenar. Gemologists studie grov tillstånd ädelstenar och den mottagande rock samt 5 fastigheter av mineraler och ädelstenar.

Färg

Färg är när ljus passerar genom ett mineral och det tas upp, bryts, reflekteras eller passerade <. . br /> Gemologists studera färgen på stenen för att avgöra äkta färg eller om stenen färgen har förändring av föroreningar. Stenar med samma kemiska sammansättning kan dyka likgiltig färger på grund av dessa föroreningar. Av denna anledning är färgen inte åberopas som enda metod för identifiering.

Hårdhet

Hårdhet är stenens förmåga att motstå repor och uppdelning. Hårdheten mäts på den Mohs skala och varierar från 1 till 10 med 1 är den mjukaste och 10 är den svåraste. Talk är på nummer 1 på Mohs skala, och det är lätt repas av en nagel. Diamanter är på 10 på skalan med ädelstenar som topaz falla som en 8 och kvarts på en 7.

Lustre

Lustre är utseendet på sten eller mineral, i princip hur blanka stenen. I allmänhet gäller att högre stenen är på Mohs skala, desto mer lyster eller glans som bildas. Således har talk ingen lyster medan diamanter är mycket blanka och reflekterar ljus bra. Vissa lyster termer pärlemoraktig som pärlemor, hartshaltiga som bärnsten, diamantfasta som en diamant, jordnära som marmor, silkeslen som serpentin, fet som mossa agat eller glaskroppen som spodumene.

Klyvning och Twinning

Cleavage är hur ett mineral splittringar . En mineral har klyvning om det spricker längs en yta med anknytning till dess mineral struktur och inte splittras. Det finns 4 olika typer av klyvning: perfekt, distinkt, otydliga och obefintlig, allt från bästa klyvning till ingen klyvning.
Twinning är när två kristaller tycks vara som växer tillsammans som i tvillingar. Ett exempel på en partnersamverkan mineral är pyrit.

Kemisk analys

Kemisk analys är en sista utväg för en gemologist eftersom analys av ett mineral på detta sätt brukar skadestånd eller förstör provet. Kemisk analys omfattar tre tester. Gemologists test löslighet i sur där ett mineral förmåga att motstå syra kan identifiera dess egenskaper. Till exempel löser koppar i salpetersyra bara och guld är olöslig i någon syra. Gemologists test för gaser som produceras när proverna är kemiskt förändrade såsom zinkblände avger en svavel lukt i saltsyra. Placering mineraler direkt i lågan visar gemologists den temperatur vid vilken de smälter, om alls. Dessutom kan stenar ger olika flamma färger efter mineralinnehåll.

    Previous:nothing
    Next:vad är densitet?
    
    Copyright © 2011 give2all.org