välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

principerna för en ångturbin

Postad av : Valon Istrefi

En ångturbin är en mekanisk apparat, vars syfte är att omvandla termisk (eller värme) energi i arbete. Termisk energi är den typ av energi som yttrar sig som en ökning av temperaturen. Ångturbinen använder termisk energi från ånga under tryck och omvandlar den till roterande rörelse, eller mekaniskt arbete. Den ursprungliga versionen av ångturbinen var ångmaskinen, som drivs med fram-och återgående kolvar (pumpar som reser upp och ner för att omvandla tryck i rörelse)

Inledning

Ångturbinen är mycket termodynamiskt effektiv, vilket betyder att den fungerar på en hög nivå av prestanda utan att förlora mycket energi i processen, och har en låg effekt- -viktförhållande. Detta är ett förhållande på faktiska prestanda som används för att jämföra enheter tvärs över sina respektive vikter. Dessa egenskaper gör den perfekta ångturbin för kraftverk, enligt roymech. co. uk. Dess termodynamiska effektiviteten kommer från det faktum att det har flera steg för ånga expansion. Ångturbiner finns i en mängd storlekar, från små 0,75 kW enheter som används i pumpar och kompressorer, till 1,5 miljoner kW enheter som används för att el.

Process

Energi från ångan omvandlas till mekanisk arbetet via expansion. Expansion sker genom en rad av munstycken (eller fasta blad) och flytta blad inom turbinen. Munstyckena är ordnade med de runda turbinhuset som är särskilt utformade för att tåla ånga pressure. The flytta bladen roterar kring den centrala turbinmotor, enligt roymech. co. uk. Om den energi som produceras är för stor, då ytterligare turbinrotorn enheter anslutna till den primära turbinen, kring ett gemensamt centrum. Utformningen av turbinblad bygger på två grundläggande principer: impuls blading och reaktion blading

Impulse blading

En impuls i fysik avser förändringen i farten som är resultatet av en kraft som verkar under en tid. . Impulsen blading princip anger att när ångan är riktad, driver inverkan bladen runt. Med andra ord verkar ånga på en hög hastighet på det konkava ytor på bladet, vilket resulterar i energi.

Impulse blading Funktioner

Ångan är inriktat på att bladen i en vinkel på mellan 45 och 85 grader, och kraften överförs via impuls, enligt phoenixnavigation. com. Som ett resultat minskar hastigheten hos ånga när det kommer ut bladen, men trycket är konstant. Därför är energi som överförs av förändringen i hastighet av ånga och inte av trycket.

Reaction blading

Reaktionen blading princip beror på bladet avleda flödet av ånga och få kinetisk energi i processen. Reaktion turbiner har ett annat blad tvärsnitt än impuls turbiner. Reaktionen bladen fungerar som vingar ett plan, medan impulsen bladen fungerar som en motor kolv, enligt phoenixavigation. com. Precis som vingen på ett flygplan, är den kinetiska energin omvandlas till makten genom att minska Steams hastighet och sänka trycket. När ångan tränger in i bladet och reser över det, det är en minskning av trycket på ovansidan och ett ökat tryck på den nedre ytan. Som ett resultat, är den kraft som driver turbinen en reaktion kraft.

    Previous:nothing
    Next:virus livscykel
    
    Copyright © 2011 give2all.org