välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

mänskliga kontra djurs öga plats

Postad av : Charlotte Wannberg

Varje djurarter, inklusive homo sapiens, eller människor, har utvecklats öga placering som bäst säkerställer dess överlevnad. Placeringen av ögon i en djurets kropp bestämmer hur djuret får visuell information. De flesta djur har ögon som är antingen på framsidan av huvudet eller på sidan av huvudet

Eye Placering för Predators

ögon i främre delen av huvudet ger Binokulärseende och utmärkta djupseende. De flesta rovdjur, vare sig fåglar eller däggdjur, har ögon på framsidan av huvudet, så att de kan förfölja och jaga flyende bytet.

Nackdelar med framåtvända Eyes

Djur med ögon på framsidan av huvudet har stora blinda fläckar och begränsad perifera seendet, vilket gör det lätt att smyga upp bakom dem.

Eye Placering för bytesdjur

Ett djur med ögon på sidan av huvudet har ett brett synfält. De flesta växtätande bytesdjur har ögon i sidan på deras huvuden, så att de se rovdjur på alla sidor samtidigt som bete.

Nackdelar är vända åt sidan Eyes

ögon i sidan av huvudet skapar ofta en blind fläck direkt framför djuret. Ett bra luktsinne hjälper till att övervinna detta handikapp. Djupseende är dålig.

Animal exempel

Rovdjur med framåtriktade ögon inkluderar vargar, katter, människor, hökar och ugglor. Bytesdjur med vända åt sidan ögon omfatta rådjur, kaniner, gnagare och de flesta småfåglar.

Andra ögat Platser

Krokodiler och alligatorer har ögon på toppen av huvudet, så att de kan förfölja byte samtidigt hålla deras kroppar under vatten och dolda.

    Previous:nothing
    Next:effekter av nutria på ekosystemet
    
    Copyright © 2011 give2all.org