välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

effektiva övningar i undervisningen landskapsekologi

Postad av : Annika Hultén

De förhållanden som finns inom ett landskap är inte alltid uppenbara. Inom en viss livsmiljö, finns det komplexa, sammanlänkade relationer mellan växt-och djurarter. Ekologi är studiet av dessa föreningar. En närmare granskning avslöjar där dessa mönster finns och den roll som varje del av livsmiljön. För att illustrera dessa relationer, kan du använda övningar som fokuserar på landskapet som helhet att avslöja det ömsesidiga beroendet som finns inom dessa naturtyper.

Undersökningar

Genomföra en inventering av växtarter för att få indexet anläggningen biologiska mångfalden. Det index för biologisk mångfald kan beräknas på ett kalkylblad. Först får den relativa förekomsten av varje art genom att dividera antalet av varje art som har hittats av den totala inventering av växter som finns i en representativ tarmkanalen. Till exempel, om fem olika arter finns i ett område med 20 anläggningar räknas för var och en, sedan den relativa förekomsten av varje är 0. 25, fem dividerat med 20. Ta detta nummer och flera genom den naturliga logaritmen av den relativa överflöd, funktion, ln, i ett kalkylprogram. Sedan tar den siffran och multiplicera det med dess relativa överflöd. Den slutliga beräkningen är summan av beräkningarna för varje anläggning. Ett ekologiskt friska landskapet kommer att ha en hög biologisk mångfald index.

Survey fågel-och djurliv arter att upptäcka vilka arter som är beroende av en viss livsmiljö. De relationer som finns inom ett landskap kan ofta avslöjas genom en enkel undersökning av vilka arter som förekommer. Jämförelse av som landskap ger data för att utveckla teorier om landskapsekologi.

Inventera främmande växt befolkningen. Förekomsten av invasiva växtarter kan ha en skadlig inverkan på miljön genom att störa balansen i landskapet. Utveckling och urbaniseringen är vanligaste källorna till invasiva växtarter, som kan konkurrera ut inhemska arter.

Bevarande Planering

Utarbeta en förvaltningsplan för ett landskapet. Utveckling av en plan använder grundläggande studie data för att undersöka möjliga strategier för att hantera en livsmiljö. Det tvingar dig att fokusera på hela ekologi ett landskap för mest effektiv planering.

Har jämförelser mellan två liknande landskap. Genomför växt-och djurliv inventeringar. Jämför de två uppsättningarna av uppgifter för likheter och olikheter mellan de två. Dessa uppgifter kan ge underlag för framtida studier av landskapsekologi.

Sätt upp en övervakningsplan. Ett landskap fortsätter att utvecklas och anpassa sig, förändringar och störningar. Dessa mönster är en viktig aspekt av landskapsekologi. De mäta inte bara det aktuella läget i landskapet men även dess hälsa och effekten av den yttre miljön.

Kontrollmedel

Conduct markprover av landskapet. Ekologi ett landskap innehåller levande såväl som icke-levande delar av miljön. Markprover visar eventuella effekter från källor inom och utanför av livsmiljön. Denna information kan användas för att bedöma hälsa av miljön.

Testning Conduct vatten av vattendrag och bäckar. Liksom jorden, vattenresurser i landskapet påverkar levande beståndsdelar. Jämförelse av vatten och datainventering mellan som habitat kan avslöja mönster av samband mellan dessa faktorer.

    Previous:nothing
    Next:hur rasen fluglarver
    
    Copyright © 2011 give2all.org