välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man gör en display livsmiljö för grodor för ett skolprojekt

Postad av : Valon Istrefi

En enkel inomhus groda livsmiljö, en så kallad terrariet, kan enkelt byggas i ett klassrum ur en gammal fisk-tanken. Detta inrättas är lämplig för grodor gift dart, bellied brand paddor, och de flesta grodor träd. Mer avancerade versioner kan konstrueras med hjälp under-grus filter och ett vattenfall, vilket gör tanken halv-land, till hälften vatten

Du behöver:.
Vertikal akvarium
. Värmedyna.
Mörk bakgrund.
Dränering substrat.
Surface substrat.
Dekorationer.
Vatten maträtt.
Sprayflaska.
Belysning.


1.
Sätt upp ett akvarium på en stabil yta, i direkt solljus. Akvariet ska ha ett tättslutande lock och det bör byggas för att hålla tjugo liter eller mer, beroende på art och hur många grodor kommer att hållas. Vertikala tankar är bra för terrarium, särskilt för träd grodor som är skogslevande (trädlevande).
2.
Placera en värmedyna under akvariet och en termometer i tanken. Den idealiska temperaturen i terrariet kommer att variera beroende på art du vill behålla. Grodor kräver varma, fuktiga klimat.
3.
Lägg en mörk bakgrund på baksidan av tanken. Bakgrunden kan vara så enkelt som svart akvarium papper tejpade på utsidan av tanken, eller ett lager av kork bark, bambu eller träd ormbunke paneler på insidan för ett realistiskt utseende.
4.

Lägg till ett substrat för dränering. Ett lager av akvariegrus eller ägg lådan kommer att ge överflödigt vatten en plats att tömma och hålla den från att bli en mosse.
5.
Lägg till ett substrat för grodans levande yta. Kokosnöt skalet fiber är idealiskt eftersom det kan tolerera hög luftfuktighet och är resistent mot svamp. Andra alternativ är utan kemikalier jord, cypress marktäckning, vitmossa eller torv, och orkidé bark.
6.
Dekorera tanken med levande eller plast växter, drivved, grenar och rock. Lägg gott om abborrar och platser att klättra. Rekommenderad levande växter inkluderar orm växter, Pothos och philodendron och varje icke-giftiga växter som trivs i värmen och luftfuktigheten är ett alternativ.
7.
Lägg till en bred, grunt vatten skål på botten av terrariet. Lägg avklorerat endast färskt vatten, r. o. (Omvänd osmos) eller destillerat vatten till utställningen, och byta vatten ofta.
8.
Placera en sprayflaska fylld med avklorerat, RO, eller destillerat vatten bredvid terrariet. Terrariet måste misted två gånger dagligen för att bibehålla hög luftfuktighet. Fuktigheten i terrariet bör ligga nära 80% vid alla tidpunkter.
9.
Lägg belysning, särskilt om du är med levande växter. UV, lysrör eller full-spectrum belysning ska vara på under dagen. Se till att du belysningen på natten, eftersom grodor behöver viloperioder från lamporna.

Tips och varningar


  • Det måste finnas någon luft-flöde närvarande för att hålla växterna vid liv och svamp i schack. En huva med partiell skärmen är det bästa sättet att åstadkomma flöda utan att offra luftfuktighet.
  • vissa ljus är oåtkomliga för grodor, eller de kan bränna sig på lamporna.
    Previous:nothing
    Next:öken blomma identifiering
    
    Copyright © 2011 give2all.org