välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur skiljer propan från naturgas?

Postad av : Jan-Olof Stoor

naturgas och propan Likheter

naturgas och propan är väldigt lika i sina ansökningar. Båda kan användas till matlagning, torkning av kläder och uppvärmning av bostäder. Men det finns nog skillnader som separerar de sätt på vilket varje lagras och transporteras. Det finns också skillnader i kostnad per enhet som används av energi. Förstå skillnaderna kan hjälpa dig avgöra vilka som är bäst lämpad för eget eller kommersiellt bruk.

Som är naturligt och vad är Propan?

Naturgas anses ett fossilt bränsle. Även största delen av metan, kan naturgas har också mängder av butan, etan, helium och även propan. Helium, koldioxid och svavelväte finns också i naturgas, nästan alla av dem tas bort innan kommersiell användning. Naturgas hittas oftast i samma ställe som oljefält och kollager. Klassificering av naturgas kan även biogas, som består av metan som skapats ur deponier, stallgödsel och myrar. Det finns ingen färg, form eller till naturgas.

Även propan kommer från naturgas, är det inte betraktas som en naturgas i sig. Propan är oftast en biprodukt av oljeraffinaderier när de gör eldningsolja och gas för fordon. Propan är också tyngre än luft. Vid övergången till en öppen miljö, propan kan pool runt marken. Detta kan utgöra en explosionsrisk

Skillnader:. Fysiska egenskaper, transport och effektivitet

För hemmabruk är propangas betydligt enklare att transportera än naturgas. Detta beror propan kan komprimeras till flytande form vid lättare temperaturer än naturgas, vid 46 grader och minus 161 grader Celsius respektive. Du kan köpa propan vid en kommersiell leverantör som ett snabbköp eller bensinstation för att använda för din grill. Naturgas, dock oftast måste transporteras in i ditt hem via pipelines från specialiserade energibolag. När komprimerad, väger naturgas 2. 5 pounds per gallon, medan propan väger 4. 2 pounds.

Det finns också en skillnad i energieffektivitet. En kubikfot naturgas ger 1. 000 British Thermal Units (BTU) av energi, propan, med samma volym, kommer att hämta 2. 500 BTU. Eftersom en BTU motsvarar det belopp som krävs för att värma upp 1 kilo vatten, kan propan anses mer effektiva per pund. Men propan kostar vanligtvis mer per enhet eftersom det är en biprodukt från annan energiproduktion och inte en form av energi av sig själv.

    Previous:nothing
    Next:Hur får naturgas till ett hem?
    
    Copyright © 2011 give2all.org