välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

den naturliga livsmiljö oscar ciklider

Postad av : P-O Lennartsson

Oscar cikliden är en del av Astronotus ocellatus arter. Det är en fisk som har en rad olika titlar, inklusive Oscar, sammet ciklid, tiger, och marmor ciklid. Oscar Cichlid lever i Sydamerika, i Amazonas floden i Brasilien och Peru. Oscar Cichlid finns också i södra Florida, men är det inte hemma i denna del av USA. Zoologer släppte Oscar på detta område där de började avel. De flesta människor är bekanta med Oscar ciklid eftersom det är en populär fisk för hem akvarium.

Du behöver:.
tom äggkartong (återvunnet papper /kartong slag)
Vax.
Kutterspån /sågspån.
Torktumlare ludd.

Temperatur

Oscar ciklider föredrar långsam rörelse, färskvatten livsmiljöer. Det skyddar sig genom att gömma sig under grenar och träd som har sjunkit till botten av flodbädden. Oscar kan inte tolerera svalt vatten temperaturer och kommer att dö om temperaturen går under 55 grader Fahrenheit eller 12 grader.

Mat

Oscar Cichlid oss äta långsamma fisk i sin naturliga miljö. Den favoritmat av Oscar är havskatt som Bunocephalus, insekter, insektslarver och kräftdjur. Oscar Cichlid fångar sitt byte med hjälp av en sug metod som ofta om på sidan för att efterlikna döden så bytet kommer att flytta tillräckligt nära för att fastna i sitt sug. C-vitamin är ett viktigt behov av Oscar ciklider i dess naturliga livsmiljö. Utan tillräckligt av detta vitamin, sjukdom och död kommer att inträffa.

Avel

Oscar ciklider kvar i kraftigt bevuxen områdena nära floden för avel och häckar. De tenderar att föda mer frekvent under regnsäsongen. Oscars är väldigt revir under lekperioden och kommer att försvara sitt territorium. Honan lägger Oscar 1. 000-3. 000 ägg under leken på en plan, tydlig ytan. Oscar Cichlid äggen kläcks inom fyra dagar.

Den kvinnliga Oscar kommer att skydda den nyfödda fisk i munnen om ett rovdjur är i närheten. De nykläckta Oscars växa snabbt och når en vuxen storlek på upp till två meter med en oval, tjock kropp, stora ögon och huvud och en stor mun. Oscar Ciklider könsmogna i ungefär ett år och rasen för ungefär tio år.

Predators

Oscar ciklider förvirra rovdjur genom att ändra deras färg, som liknar en kameleont, vilket naturligtvis kamouflerar det Oscar, blanda med färger på flodbädden och vegetation. Oscar Cichlid har också Ocellerna som är fläckar som liknar ögon på ryggfenan och stjärtfenan stjälk. Dessa falska ögon avskräcka nyper på fenorna genom att attackera piraya. Oscars är långsamma vanligen fisk, men kan simma mycket snabbt på en kort sträcka i ett försök att fly från ett rovdjur. Rovdjuren av Oscar Cichlid finns i dess naturliga livsmiljö även andra stora fiskar, ryggradslösa djur, reptiler och stora fåglar.

Fiske

Oscar cikliden är fångad i dess naturliga livsmiljö av fiskare som säljer dem till stormarknader och restauranger . Oscarsgalan göra utmärkt fisk mat när fullvuxen.

Oscars är också fångas i sin naturliga miljö att använda som akvariefiskar. Oscarsgalan är mycket populära tank fisk och är en favorit för akvarister. Oscar Cichlid är härdig, raser bra i fångenskap, och är lättskött.

    
    Copyright © 2011 give2all.org