välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur kan vi göra en skillnad i besparing moder natur?

Postad av : Stefan Svensson

Det finns många saker som vi kan göra för att rädda naturen. Vi måste bara vara medveten om de saker som vi kastar bort, med upp och köpa. Din roll i att hjälpa att rädda Moder Natur måste inte vara en storskalig satsning, börjar återvinna, bevara och använda vissa produkter som nu finns på marknaden kan vara tillräckligt. Det kanske inte verkar så mycket, men små, välmenande ansträngningar kommer att göra skillnad

Återvinn

Återvinn alla plast, burkar och papper. Återvinning av plast sparar inte bara Moder Natur, men plast också blir gjort i andra produkter. Papper är ett annat stort problem för naturen. Tänk om alla skräppost du får-från annonser, kuponger, lokala tidningar och tidskrifter-och alla papper som din månatliga räkningar skrivs ut. Alla som så småningom får kastas i papperskorgen.

Istället för att få papper räkningar skickas till dig, få dem skickas till dig. Ta alla dina gamla tidningar, tidskrifter och kuponger till papperskorgen. Många platser kräver att människor återvinner och har papperskorgar placeras i varje hem, andra områden kräver inte denna tjänst men den finns för ett pris. Kolla med din lokala stad verktyget byrå för att lära sig om de program som erbjuds i din kommun. Om det inte finns några lådor finns för regelbundna pickup, kontrollera om det finns stora behållare placerad på ditt barns skola. Om så är fallet, kan du kasta den gamla telefonen böcker och tidningsannonser i dem gratis.

Bevara

Släck lamporna när du lämnar ett rum eller om solen är uppe och rummet kan vara upplysta av dagsljus. Ändra alla dina gamla glödlampor (glödlampor) till kompakta lysrörslampor (CFL). I början CFL lökar kostar mer, men de spara på el och därmed din månatliga elräkning blir lägre.

Andra saker du kan göra för att bevara el är att dra ur alla apparater som inte inte behöver vara ansluten hela tiden, såsom mixer, brödrost, kaffebryggare och även din fön och locktång. Spara på vatten genom att se till att alla droppar från kranar runt huset är fasta. Låt inte vattnet rinna när du borstar tänderna eller diskning.

Energy Star

Energy Star är ett program som skapats av USA: s miljöavdelning och US Department of Energy bygga energieffektiva produkter, att hjälpa människor spara pengar och förbättra miljön. Experter på Energy Star hävdar att personer som äger energieffektiva apparater och produkter kan spara upp till en tredjedel mer på sina elräkningar än om de inte hade dessa apparater och produkter. När du vill köpa nya apparater till hemmet, till exempel en tvättmaskin, torktumlare, diskmaskin eller kylskåp, leta efter Energy Star-klistermärke. Detta indikerar att dessa anordningar har genomgått vissa riktlinjer som fastställts av miljöavdelning och Department of Energy. (Se referenser).

    Previous:nothing
    Next:Hur ändrar ekosystemen naturligt?
    
    Copyright © 2011 give2all.org