välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man lyssna på och njuta av naturen när man bor i staden

Postad av : Stefan Svensson

När bilen tutar och mobilmaster telefon är fler än sippra bäckar och blommande träd, kan det vara svårt att hitta sätt att uppskatta naturen. Men stadsbor, misströsta inte! Det finns enkla sätt att njuta och lyssna på naturen oavsett hur mycket smog omger dig

Du behöver:. .
Din omgivning
.
Naturljud.
.
Vissa inredning förändringar.
.
En TV.
.
Uppmärksamhet på detaljer.
.
En känsla av förundran.
.


1.
Utnyttja parker. Gå på promenader, låg i gräset, studera växter. Du kan även klättra i träd! Gör ett mål att gå till antingen en park eller annan karaktär som har samband rum minst en gång i veckan.
2.
Var uppmärksam på vädret. Du behöver inte lämna staden för att uppleva sol, regn, snö, storm, åska, dimma, moln och så mycket mer! Nonjudgementally observera hur vädret är och fundera hur vackert det är på sitt sätt.
3.
Ignorera inte djuren. Lägg märke till fåglarna. Studie en bugg. Var uppmärksam på människors husdjur. Om det finns ett zoo i närheten, besök den! Om inte, kan du alltid ta en tur till djuraffären. Observera hur varje varelse rör sig, beter sig, ser ut och låter olika varandra arter.
4.
Inkludera naturliga inslag i din inredning och heminredning. Trämöbler kan innehålla fascinerande mönster som kan studeras. Odla växter och har bilder av naturliga scener du tycker om. Little accenter som kottar och stenar kan ge din plats en mer jordnära känsla.
5.
Lyssna! Medan allt du hör när du steg utomhus kan vara liv och rörelse, kan du alltid styra inomhus. När du är hemma, lyssna på inspelningar av naturljud. Har en liten sten fontän som ger ett mjukt rinnande ljud.
6.
Laga din egen mat. Var uppmärksam på dina ingredienser, särskilt de som kommer från växter. Lukta på dem och titta på hur invecklat de görs. Sedan njuta av smaker. Se om du kan smaka den miljö de odlats i (om inte, föreställa sig det). Matlagning organiska eller rå kan förstärka upplevelsen.
7.
Ser naturen dokumentärer. Planet Earth är förstås underbar. Men det finns gott om visar att visa upp den vackra värld vi lever i! Det finns nog alltid en på om du bläddra igenom dina kanaler. Du kan också hyra eller köpa filmer på specifika ämnen som du vill lära dig mer om.
8.
När tillfälle ges, ta turer ut ur staden och i naturen. Ägna särskild uppmärksamhet åt de saker du inte kan se var du bor, som klippformationer och växter du normalt inte ser.
9.
Var uppmärksam. Det är en så fantastisk skönhet i allt naturligt och det finns saker som bara inte kan kopieras. Var uppmärksam vid alla tidpunkter: lågan när man tänder din cigarett och lukten av en blommig doftljus båda ger möjligheter att reflektera över skönheten i världen. Ju mer uppmärksamhet du ger detaljer, desto mer fascinerad blir du.

Tips och varningar


  • ge tillbaka till Moder Jord och hennes gåvor genom att försöka leva ett gröna livet!
    Previous:nothing
    Next:vad är denaturerad alkohol?
    
    Copyright © 2011 give2all.org