välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

naturresurser som finns i hawaii

Postad av : Jeanette Morales

Hawaii, den femtionde staten att ansluta sig till USA, är en kedja av 132 öar i Stilla havet, 2. 400 miles väster om fastlandet. Det kallas ibland för "tropiskt paradis" på grund av sina stränder, blommor och exotiska fåglar och fiskar. Med valet av president Barack Obama, ännu mer uppmärksamhet riktas till denna stat där han bodde som barn

Du behöver:. .
Lackmuspapper (röd, blå eller lila)
Skyddsutrustning, såsom handskar, förkläde eller skyddsrock.
Vidhalsad glasbägare för kemiska lösningar.

Vulkaner

Hawaii är känt för sina vulkaner. Den största vilande vulkan kratern på jorden är Haleakala på ön Maui. Kratern är lika stor som ön Manhattan, New York, enligt Hawaiis officiella turism webbplats. Maui har blivit kallad "Valley Island" eftersom det finns en stor dal i mitten av två vulkaner, varav en är Haleakala. Hawaii är hem till aktiva vulkaner också. På den stora ön Hawaii det finns aktiva vulkaner, Kiluea och Mauna Loa.

Berg

De största havet berget i världen är Mauna Kea som också är på hawaii. Detta berg sträcker sig 13. 796 meter över havet. Men om du mäta från basen på botten av havet, det är 33. 000 meter hög. Eftersom det är så högt, luften är tunn, klar, och platsen är så avlägsen, är detta berg som ofta används för stjärnorna.

Stränder

stränder, hav, korallrev, och hamnar är andra naturresurser hittas på Hawaii. Havsvattnet är klarblå och så genomskinliga att du kan ta båtar glas botten över ett rev och enkelt titta på tropiska fiskar DART i och ut ur koraller. Sola och surfa på Waikiki Beach på ön Oahu är en populär turistattraktion, som nu hotas av eroderar sanden. Det högsta havsklippor i världen ligger på ön Hawaii. Även Pearl Harbor är en naturhamn på Oahu som gjordes mer känd när den attackerades av Japan att tvinga USA att engagera sig i andra världskriget.

Fisk

Ocean livet är en annan naturresurs på Hawaii. Från Makapuu Point på Oahu, kan du besöka Oceanarium att se valar och tumlare i deras naturliga miljö. Så många valar ofta haven utanför Maui mellan november och maj att ön hålls varje år en Maui Whale Festival. Dessutom tar djuphavsfiske fördel av naturresurs av tonfisk och andra ädelfisk i vattnen utanför dessa öar.

Klimat

klimatet, den vulkaniska jorden, och den stora mängden nederbörd på Hawaii är naturresurser som tillåter Hawaiis jordbruk, inklusive sockerrör, ananas och kaffeplantager, för att trivas. (Den största genomsnittliga årsnederbörden på jorden, 460 inches, sker på berget Waialeale på ön Kauai. ) Det Dole Pineapple Företaget har ensamrätt på ön Lanai. Tropiska blommor odlas kommersiellt på Hilo ön och det finns boskapsrancher på ön Hawaii.

    Previous:nothing
    Next:Hur skiljer propan från naturgas?
    
    Copyright © 2011 give2all.org