välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

salamandrar "naturliga livsmiljö

Postad av : Valon Istrefi

Salamandrar, kallat vattensalamandrar i Europa, amfibier som var bland de första ryggradsdjuren att flytta upp på land. Salamandrar finns i Amerika, norra Afrika, Asien och Europa. Salamandrar har mjuk, fuktig hud som täcker deras kroppar och svansar. De har inte fjäll, klor eller externa öppningar örat. De utvecklas från ägg till larv, med larvstadiet var i samma utseende som den grodyngel av grodor. De flesta salamandrar konsumera insekter, medan större salamandrar äter små ryggradslösa djur, fiskar, grodor och andra salamandrar. Det finns olika typer av salamandrar som lever helt i vatten, i vatten och på land, och bara på land. Några av de senare lever i träd

Aquatic

De vattenlevande salamander lever hela sitt liv i sitt vatten livsmiljö. De vattenlevande salamander kan förtjusta i tillfälliga pooler, floder, bäckar berg och dammar. Många arter av vattenlevande salamandrar kan ofta hittas i vattnet skräp. De lever på daggmaskar, kräftor och insekter i undervattensmiljön. De flesta arter behöver vatten som ständigt flödar och väl syresatt.

Semiakvatiska

semiakvatiska salamandern lever huvudsakligen på land, övervintrar på vintern och flyttar ner i vattnet under häckningstiden. Efter lägger ägg, återgår den till marken. De flesta av semi-vattenlevande salamander arterna lever fjädrar, men kommer att ses i skogen, skogar och röra sig upp ur vattnet i våtmarker under varma och fuktiga vädret.

Terrestrial

Även de salamandrar som aldrig lever i vattnet gör företaget inte långt från en bäck, flod, damm eller en sjö. Markbundna salamandrar finns ofta i skogar och våtmarker. De lever under eller nära våta klippor och stenar, stockar eller blad-alltid där marken är våt

Arboreal

Arboreal salamandrar söka träd som modersmål livsmiljöer. . I torrt väder kan trädlevande salamandrar finns i fuktiga områden under jord eller i träd. De flesta arter av trädlevande salamandrar finns i ek skogar, tall och ek skogar och andra livsmiljöer torktumlare. Många av de trädlevande arterna lever på lavar eller mikrober de innehåller, samt på trädens bark. Till skillnad från sina vatten och anhöriga mark har trädlevande arter som är särskilt konstruerade fötter som gör klättring enkelt.

Habitatförlust

Oavsett om vatten, mark eller i träden, salamandrar inför ökande tryck till följd av förlust av livsmiljöer och andra hot . Liksom andra typer av amfibier, salamandrar är mottagliga för förändringar i miljön. Kemiska föroreningar och strålning ägg skada och döda embryon salamandrar. Eftersom deras hud är genomsläppliga, ger det inget skydd mot gifter som kan finnas i vattnet eller marken. Dessa faktorer, läggas till den pågående minskningen av salamandern naturliga skogar och skogsmiljöer, hotar dess framtid.

    
    Copyright © 2011 give2all.org