välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad är denaturerad alkohol?

Postad av : Valon Istrefi

Denaturerad alkohol har tagits bort av en grundläggande del av dess art: dricksvatten. Eftersom alkohol har viktiga andra användningsområden än bara som en dryck började praxis för denaturering att avsätta vissa kvantiteter för dessa andra ändamål. Dessa användningsområden är så vanliga i själva verket att det är sannolikt att de flesta vuxna har stött på denaturerad alkohol i någon form

Funktioner denaturerad alkohol är etylalkohol, den relativt säkra, men berusande, komponent av sprit, som giftiga och illasmakande kemikalier har lagts. Bland de vanligaste tillsatserna är metanol, aceton och trä nafta. Denaturerad alkohol är också ibland färgade, vanligtvis blå, för att skilja den från drickbar alkohol.

Funktion denaturerad alkohol har många användningsområden. Det ses ofta hos hushåll lösningsmedel och desinfektionsmedel. Denaturerad alkohol är också bränsle som ger en flamma lätt släckas av vatten, till skillnad från petroleum-eller olja matad bränder. Snickare använder denaturerad alkohol för att hjälpa avsluta slipas ytor eftersom den tar tillvara damm utan att öppna träets porer. Ingen form av denaturerad alkohol är tjänlig som livsmedel.

Identifiering

denaturerad alkohol säljs kommersiellt i många vanliga hushållsprodukter, och identifiera den i en produkt kan kräva kontroll av innehållet etiketten. Nagellacksborttagare, till exempel, är denaturerad alkohol som används som lösningsmedel, medan gnugga alkohol är etanol som denaturerats genom tillsats av isopropylalkohol. Den bittra smaken av antiseptiska munvatten beror på dess denaturerad alkohol. Mest bränsle som används i campingkök är denaturerad alkohol.

Betydelse

denaturera alkohol för att göra den olämplig för konsumtion undantas den från skatter och avgifter som tas ut på berusande drycker såsom sprit och öl. Detta tjänar till att hålla kostnaderna för denaturerad alkohol låg, skydda lönsamhet för produkter som härrör från det. De tillsatser som valt att denaturera alkohol brukar göra det svårt att skilja drickbart etanol genom vanliga medel som destillering, eftersom kokpunkter av komponenterna så nära.

Varning

Trots varnande märkning, är denaturerad alkohol ibland konsumeras oavsiktligt av barn eller desperata alkoholister. Förutom illamående och yrsel, effekterna av att konsumera denaturerad alkohol inkluderar blindhet och död. Metanol, en gemensam denatureringsmedel, bryts ned av kroppen till formaldehyd. Ironiskt nog är första hjälpen för akut förgiftning av denaturerad alkohol konsumtion av njutningsmedel sprit, som blockerar metaboliseringsvägar denatureringsmedel tills de kan utsöndras.

    Previous:nothing
    Next:om filosofin i den mänskliga naturen
    
    Copyright © 2011 give2all.org