välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad är grafit pulver?

Postad av : Stefan Svensson

Grafit och grafit pulver är en naturligt förekommande form av kol som är bra på leder elektricitet och fungerar som ett industriellt smörjmedel

Beskrivning

Grafit är mjukt och flexibelt, men inte elastiska. Det kan inte sträckas. Det är en svart, naturligt förekommande form av kol, precis som diamanter, som är mycket hårdare och transparent. Grafit tenderar att färga ytor som det kommer i kontakt med. Trots att det är en nonmetal med mycket hög smälttemperatur, men det har vissa egenskaper av metall. Det kan leda elektricitet precis som många metaller.

Torrt smörjmedel

Grafit tenderar att bildas i skikt, där atomerna länkar samman i gitter och staplas ovanpå varandra. Dessa skikt tenderar att fälla luft och vatten mellan dem, vilket ger grafit en smörjande effekt. Även grafit pulver är torr (med luft och vatten instängd av det), är det mycket effektivt smörjmedel leder och maskindelar utan behov av vätskor som fett och olja. Eftersom det håller upp i väldigt höga temperaturer, är det bra för smörjning miljöer som blir väldigt varm.

Problem med grafit Pulver

Grafit pulver tenderar att färga invänt att den smörjer, så det är inte idealiskt för hushåll där det kan ställa till ett hem. Grafit pulver tenderar också att orsaka korrosion i vissa metaller, exempelvis stål och aluminium, när denna metall är nedsänkt i vatten med grafit. Därför använder grafit pulver att smörja stål och aluminium maskiner är ingen bra idé. Av denna anledning förbjudit det amerikanska flygvapnet att använda grafit pulver för smörjning aluminium flygplan.

i färg-och Epoxy

Graphite pulver är smörjande gör den till en populär tillsats till färg, epoxi och andra beläggningar. Det kan bidra till att skydda ytor från repor och andra skador. Det gör också en yta mindre benägna att friktion, vilket gör det till ett populärt beläggning för det bottnar i båtar byggda för hastighet.

Blyerts

Den grå-svart material i kärnan av en penna som är spetsigt till en punkt för att skriva är känd som bly. Men det material inte leda alls. Istället är det grafit pulver som blandas med lera.

    Previous:nothing
    Next:Fakta om noshörningar
    
    Copyright © 2011 give2all.org