välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man gör bräckt vatten

Postad av : Camilla Näslund

Bräckt vatten är vatten som har lägre salthalt än havsvatten men större salthalt än sötvatten. Bräckt vatten förekommer naturligt i områden där sötvatten och saltvatten blandas, till exempel den punkt där floderna rinner ut i haven. Vissa typer av fisk, såsom Tigerfish och regnbåge, kan leva bara i bräckt vatten. För att hålla bräckt vatten fisk i ett akvarium måste du göra bräckt vatten speciellt för att passa fiskens behov

Du behöver:.
Saltvatten förberedelse
. Kranvatten.
Aquarium.
Hydrometer.


1.
Beräkna förhållandet mellan full styrka havsvatten till kranvatten som kommer att ge salthalt som krävs av din fisk. Till exempel kan regnbågsfisk göra bra i 1 /10 havsvatten. Förhållandet skulle därför vara 9 delar kranvatten och 1 del full styrka salt.
2.
Förbered full styrka saltvatten. Använd ett marint mix beredning havssalt som utformats speciellt för akvariebruk. Blanda beredningen med kranvatten, enligt tillverkarens anvisningar.
3.
Fyll akvariet med kranvatten till den nivå du tidigare miniräknare. För att till exempel skapa bräckt vatten som är 1 /10 havsvatten, fyll akvariet till 90 procent av sin kapacitet enligt akvariet tillverkaren.
4.
Lägg full styrka havsvatten i den andel du tidigare beräknat. För att skapa 1 /10 havsvatten, 10 procent av akvariet noterade förmåga att kranvattnet redan i akvariet.
5.
Om du förbereder bräckt vatten för en fisk som kräver en särskilt exakta salthalt, använd en flytande hydrometer för att mäta vattnets salthalt. Placera hydrometern i tanken och vänta på att lösa. Vattnet kommer att täcka hydrometer för att nivån på de särskilda salthalten i vattnet i tanken. Lägg till eller ta bort kranvatten och salt vatten tills du når den nivå som krävs av salthalt.

Tips och varningar


  • Saltvatten är starkt frätande. Låt inte saltvatten för att komma i kontakt med metall.
    Previous:nothing
    Next:hur man använder dioder
    
    Copyright © 2011 give2all.org