välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

varför magneterna dras

Postad av : Jan-Olof Stoor

En magnet är ett föremål med ett magnetfält. För att en magnet för att locka ett objekt måste objektet som ska ferromagnetiska. Däremot kan magneterna dras till varandra när polerna är motsatta

Magnetic Fields

Magnetfält förekommer naturligt i material med en viss sammansättning och kan också ses i elektriska strömmar. Styrkan hos ett magnetfält kallas dess omfattning.

ferromagnetism

ferromagnetism är den process genom vilken vissa material bli magneter eller har en tendens att attraheras av magneter. Ferromagnetiska föreningar omfattar järn, kobolt, magnetit och ferrit. Den vanligaste magneterna använda magnetit.

Attraction

magnetisk dragningskraft beror på partikel anpassningen. Om de flesta partiklar tenderar att anpassa i en viss riktning, blir det sammansatta en magnet. Andra ämnen har en hög tendens att vara magnetiseras, såsom järn.

Elektromagneter

El också genererar ett magnetfält, som vinner potential när mediet det färdas genom är lindade. Exempel på elektromagnetism kan ses i många enkla motorer.

Fun Fakta

Magneter används i en mängd olika tillämpningar inklusive kassettband, hårddiskar och bankkort. Anledningen till detta är att, genom att förändra det magnetiska fältet i en viss del av materialet kan du lagra information om själva materialet med hjälp av binär kod.

    Previous:nothing
    Next:hur man skriver skelett ekvationer
    
    Copyright © 2011 give2all.org