välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur man testar med ninhydrin

Postad av : Charlotte Wannberg

Använda ninhydrin att testa för förekomst av aminosyror är en snabb och känslig metod. Det ger också tydliga resultat med dramatisk färgförändring för ett positivt resultat. Bildandet av en anjon i lösningen leder till en betydande förändring av elektron förlossningen, vilket resulterar i den slutgiltiga djup lila färg. Den ninhydrin testet har dock sina begränsningar. Det är icke-selektiv, vilket innebär att berätta för oss bara om huruvida aminosyror av någon typ är närvarande, inte hur många olika typer eller vilka.

Du behöver:
Test tubeBeakerBunsen burner5 ml albumin 2% prov1 ml ninhydrin 0
. 1% Latex glovesSafety glasögon.


1.
Sätt på skyddsglasögon och latexhandskar.
2.
Placera 2 ml 2% albumin i ett provrör. Albumin är ett protein med vattenlöslighet som innehåller aminosyror så vi kommer att få ett positivt resultat.
3.
Tillsätt 1 ml ninhydrin 0,1% till provröret.

4.
Värm provröret i kokande vatten i en bägare över en bunsenbrännare 4 till 7 minuter, rör försiktigt.
5.
Provet observeras för en färgförändring. Den gula ninhydrin kommer att utveckla till djupt blå eller lila kallas Ruhemann s lila om aminosyror finns.

Tips och varningar


  • Den slutliga färgen kan variera beroende på typ (er) av aminosyror närvarande. Fingeravtryck innehålla spårmängder av aminosyror, så ninhydrin spray kan användas på brottsplatsen för att göra fingeravtryck syns.
  • Var försiktig vid hantering ninhydrin. Det är ett starkt oxiderande agent. Ninhydrin fläckar på huden blå och kommer att ta ungefär en dag att avklinga om den kommer i kontakt med huden.
    Previous:nothing
    Next:psykologi karriär i det militära
    
    Copyright © 2011 give2all.org