välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

göra en enkel teleskop hemma

Postad av : Jeanette Morales

Du behöver:
8 mm rör OD koppar, cirka 6 till 10 feetDrillPressure cookerBrewing corkBlu-Tack tryckkänsliga putty-liknande adhesivePlastic hink

samla material

Du. "ll första behöver två förstoringsglas, helst på 1 till 1,5 inches i diameter. Vara säker på att en av förstoringsglas är större än den andra. Du behöver en solid papprör att hålla dina två förstoringsglas. Det måste vara långa och helst robusta som de rör som presentpapper kommer med. För att sätta ihop allt, behöver du sax, tejp, ett måttband och några tidningsartiklar. Slutligen behöver du en medhjälpare som kan göra lite mätning för dig.

Focus dina två förstoringsglas

Du måste testa avståndet där två förstoringsglas kommer att fastställas. För att göra detta, ta större förstoringsglas och tidningen och inbördes genom förstoringsglaset på tidningen skriva ut. Detta kommer förmodligen att se suddiga. Ta sedan den andra förstoringsglas och håll den framför den första förstoringsglaset så att den är närmare ögat. Flytta den andra förstoringsglaset fram och tillbaka tills orden om tidningen kommit i fokus. De mindre objektivet kommer att bli din okularet. Ju större linsen är ditt objektiv. Det kommer att samla in ljuset från objektet du pekar teleskopet på. Den okularlinsens tar ljuset in från objektivet och gör det större. Du kommer att märka att medan det är i fokus, orden förekommer upp och ner. Därefter har din hjälpare mäta avståndet mellan de två förstoringsglas.

Sätta samman Telescope

Nu när du har avståndet mellan de två förstoringsglas där du har möjlighet att fokusera, du måste skära en kortplats omkring en tum från slutet av röret som kommer att hålla större förstoringsglas. Om röret är bredare än förstoringsglaset kan du bygga en packning av frigolit att hålla förstoringsglaset på plats. Nu, mäta upp avståndet för att fokusera två förstoringsglas och markera det avståndet på röret. Detta kommer att bli placeringen för den andra förstoringsglas. Skär ut en plats som passar som förstoringsglas. Placera de två förstoringsglas i sina hål och justera vid behov tills de är just i fokus. När du är säker på att de är helt enkelt tejp varje förstoringsglas på plats. Slutligen måste du skära av eventuella överskott kartong slangar. Lämna inte mer än en tum av röret från slutet av okularet, skära bort och kasta resten. Den enkla teleskop är klar.

    
    Copyright © 2011 give2all.org