välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man gör en solfångare från pop burkar

Postad av : Camilla Näslund

Jorden är ständigt bombarderas av en enorm mängd solenergi. Mycket av denna energi går till näring växter och djur, men ännu mer absorberas av jorden och vatten eller reflekteras tillbaka till atmosfären. En pop kan solfångare är en bra demonstration av hur mycket solenergi omkring oss. Med en pop kan målas svart och en enkel reflektor, är det möjligt att värma vatten till 150 grader Fahrenheit av ännu varmare

Du behöver:.
ScissorsGluePop bottlePop canTapeMetal bowlCardboard påsar boxAluminum foilChip.


1.
Måla en pop kan svart på utsidan och fyll den med vatten. Den svarta färgen kommer att absorbera värme mycket mer effektivt än den reflekterande beläggning det kommer med.
2.
Skär av toppen av en två liters flaska. Placera försiktigt pop kan insidan och sedan lägga upp igen så att den vilar på den nedre delen. Du kanske vill tejpa fast den för att hålla det mer säkert.
3.
Hitta en fin solig plats. Helst vill du ha en plats som kommer att finnas kvar i fullt solljus i minst en timme.
4.
Ställ in din reflektor. Om du har en stor, grund skål av metall sallad, placera pop flaskan mitt i mitten av det. Väggarna i salladsskål reflekterar ljuset mot flaskan, värme burken inuti. Om du inte har en skål av metall sallad, gå till steg 5.
5.
Skär upp en kartong så att endast botten och två angränsande sidor kvar. Omfatta alla tre sidorna i reflekterande folie. Du kan antingen använda aluminiumfolie eller cut-öppna påsar med chips.
6.
Placera läsk flaska i mitten av reflektorn och vrid reflektorn så att den riktas mot solen. Ljuset reflekteras av aluminiumfolie bör värma upp vattnet.

    Previous:nothing
    Next:om el
    
    Copyright © 2011 give2all.org