välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man identifierar ätliga vilda växter

Postad av : Camilla Näslund

Att lära sig att identifiera ätliga vilda växter tjänar flera syften. Denna kunskap är en stapelvara i taktik vildmarken överlevnad, men det är också en hobby för naturintresserade. Födosök för ätliga växter hjälper dig kontakt med naturen och ta en paus från all stress av modern bekvämlighet. Äta vilda växter är potentiellt farligt --- med dödlig --- så säker identifiering kräver yttersta försiktighet, och noggrann studie. Vilda växter har många likheter och skiljer sig med regionen, därför finns det ingen universell metod för att identifiera en ätlig växt. Grundläggande identifiering leder till större studier av enskilda växtdelar, medicinskt bruk och metoder matlagning

Du behöver:. . .
Fälthandbok


1
Besök din lokala bibliotek för att granska böcker om området växtliv. Ditt bibliotek ska ha guider om växter i ditt område, som kommer att ge fotografier, historia och användningsområden för varje anläggning.
2.
Studera bibliotekets böcker för att lära sig grunderna i anläggningen identifiering--såsom identifiering av rötter, frön, blad struktur och blommor. Du kommer att märka att vissa växter innehåller både ätliga och giftiga delar. Till exempel kan en växt har en ätliga rot, men giftiga bär.
3.
Köp en ätlig växt Fälthandbok som fokuserar på växter i ditt område. Du bör köpa en bok som är lätt att bära med på vandringar, innehåller detaljerade fotografier och djupgående information om användning och varningar för respektive anläggning.
4.
Börja i din bakgård med lätt identifierbara växter --- exempel en maskros. Jämför maskros delar med guide förklaringar och experimentera med maskros recept. Experiment med lätt identifierbar säker fabrik kommer att underlätta inlärningsprocessen.
5.
Registrera dig för en kurs med en erfaren guide --- såsom botanik klass eller utomhus undervisning. Professionella riktning garanterar säker experiment och lägger insikt till kunskap utläsa från böcker.

Tips och varningar


  • Samla in prov av växter från åkrar och skogar för att jämföra med fotografier. Rita bilder av olika löv typer --- sådana avlånga och elliptiska --- för att främja inlärning av beskrivningar. Samla bär från olika växter för att jämföra deras visuella likheter och skillnader.
  • inte äter en vild växt utan korrekt identifiering. Om du inte är 100 procent säker på anläggningens säkerhet, undvik att svälja inga delar. Vissa giftiga växter likna säker ätliga växter. Till exempel är gift odört nästan identiskt med andra vilda morot växter, och förtäring är dödlig. Bara för att en anläggning är ätlig betyder inte stora doser är inte skadligt.
    Previous:nothing
    Next:hur man skriver en väderleksrapport
    
    Copyright © 2011 give2all.org