välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man läser en metrisk mikrometer

Postad av : Magnus Ekblad

Vid mätning saker som insidan radie av ett rör eller diametern på en sfär, en mikrometer ge dig en mycket exakt resultat. Den vanligaste typen av mikrometerstora, skruven spårvidd, har just skurna gängor på handtaget som används för att förhand och tillbaka en axel, eller spindel. När spindeln är avancerad, är antalet varv eller delvis vänder på gängorna mäts med en mätare stämplat i handtaget. Denna lastprofil kan vara i antingen engelska eller metriska enheter

Du behöver:.
Metric mikrometer.


1.
Ställ mikrometern på objektet som ska mätas. För inne i mikrometer, betyder det att den är sträckt över den inre diametern av rördelar, och för en djup mikrometer, betyder det att det vilar på skålens kant eller kanal och spindeln vilar på botten. För en utomstående mikrometer, vara föremål bör mätas lätt hållas mellan spindeln och städet.
2.
Använd mikrometern s låsmekanism för att hålla axeln på plats. Detta kommer sannolikt att bli en tumme spak eller tumhjulet i närheten av spindeln.
3.
Läs linjär mätare, som är i millimeter, och sedan läsa tunnan spårvidd. Tunnan mätare kommer att delas in steg beroende på steget storlek linjär mätare. För metriska mikrometrar som använder millimeter i halva steg steg kommer fat spårvidden har 50 steg. Tunnan spårvidd är förkortar så att "28" motsvarar 0,28 mm.
4.
Kombinera de två avläsningarna. En läsning av "5,5" på den linjära skalan och "28" på pipan mätaren motsvarar totalt 5,78 mm.
5.
Använd en nonie. Skalan går från 0 till 10. De steg är placerade så att endast ett steg helt kommer att anpassa med pipan spårvidd på en gång. Oavsett vilken linje sammanfaller med fat spårvidd, oavsett vilket nummer det anpassar med, är nästa siffra i mätningen. En läsning av 5,78, med en nonie läsning av "3" motsvarar 5,783 mm.

Tips och varningar


  • skjutmått mikrometer också använda en nonie och läses på samma sätt.
  • Mikrometrar är mycket exakt och mycket känslig för värme, kyla och stötar. Behandla dina mikrometer med omsorg.
    Previous:nothing
    Next:hur man gör solur för barn
    
    Copyright © 2011 give2all.org