välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man läser measuremements på en extern mikrometer

Postad av : Jan-Olof Stoor

Utanför mikrometrar är apparater som används för att mäta diametern på en cylinder, sfär eller andra runda föremål med mycket hög precision och är gjorda i både metriska och engelska enheter. Handtaget på mikrometer har en axel, eller spindel, som är avancerad och indragen genom att vrida handtaget. Gängorna är just bearbetas, så när spindeln är avancerat nog att det objekt som mäts pressas mot städet, kan en noggrann mätning avläsas på mikrometer mätare.

Du behöver:
punkt till measureOutside Mikrometer


1
Placera objektet som ska mätas i mikrometer och vrid handtaget tills den kan förvaras. . på plats mellan spindeln och städet. Målet bör vara sträckt men inte för hårt.
2.
Läs linjär mätare längs axeln. Detta kommer att vara olika beroende på noggrannhet och enheter som mäts. Vanligtvis kommer denna profil förkortas så att "2" är faktiskt 0,2 inches "för engelska enheter och" 2,4 "skulle vara" 0. 24 mm "för metriska enheter.
3.
Läs mätaren på tunnan med hjälp av axial linje på linjär mätare. Markeringarna på fat kommer att variera beroende på noggrannheten i linjär mätare. En linjär mätare som mäter kvartalet steg steg kommer att ha en fat spårvidd med 25 steg. Half-stegs linjär mätare kommer att ha 50 steg på pipan mätaren. En läsning av "17" på fat spårvidden skulle motsvara "0,017 inches "på en engelska enheten mikrometer.
4.
Kombinera de två avläsningarna. En läsning av "2,75" på om linjär mätare i kombination med en läsning av "1" på fat spårvidden en engelsk enhet utanför mikrometer skulle motsvara "0,276 inches. "

Tips och varningar


  • Vissa mikrometer kommer att ha ytterligare ett övergripande övertryck över eller under linjär mätare. Detta möjliggör exakta mätningar till den fjärde, snarare än den tredje, decimalen.
  • Mikrometrar är exakt bearbetas och kalibreras. Extrem hetta eller kyla eller inverkan från släppa dem i hög grad kan påverka deras noggrannhet. Hantera mikrometrar med försiktighet.
    Previous:nothing
    Next:hur man bygger en apa robot
    
    Copyright © 2011 give2all.org