välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man undervisar elektrolys

Postad av : Stefan Svensson

Elektrolys är den metod som molekylerna bryts ner till mindre molekyler eller atomer med hjälp av en elektrisk ström. Elektrolys av vatten är en vanlig experiment används för att påvisa denna process och är bra att i alla klassrum presentation. Undervisning vetenskapen bakom processen och sedan visa processen är ett bra sätt att lära elektrolys. Det låter elever med olika lärstilar för att få ut det mesta av undervisningen

Du behöver:.
Batteri eller annan källa till DC powerDistilled rör waterElectrolytesElectrodesHoffman apparatusTest insvept i tapeSplintsLighter.

undervisning i klassrum


1.
Förklara att när elektroder placeras i vatten gör den aktuella vattenmolekylerna sönder till syre och väte molekyler som kommer att dras till elektroderna.
2.
Ge den högra sidan av elektrolys ekvationer för studenterna och få dem balansera ekvationer. Om de inte redan har fått lära sig att balansera ekvationer, visa dem den balanserade elektrolys ekvationer.
3.
Har eleverna hypotes vad som kommer att uppstå i försöket. Dessutom har dem föreslå sätt att testa resultatet. Vägleda dem mot att använda splint testet.

Köra Elektrolys Experiment


1.
Sätt upp elektrolys experimentet innan klassen börjar. Påpeka strömkällan, anod, katod och Hoffman apparat, som är utformad för att hålla vatten för elektrolys och samla de gaser som bildas i provrör.
2.
Har eleverna går över deras hypotes gång igen, med experiment som inrättats för att förklara vad som ska hända.
3.
Starta experimentet och samla gaserna.
4.
Efter en tillräcklig tid har gått, genomföra splint testet. För röret som samlat väte, placera en tänd skena på provröret munnen. Håll röret inverterade eller vätgas kommer snabbt att fly. Det bör finnas en liten "pop" som väte antänds. Ljus annan bettskena och blåsa ut det. Spetsen ska fortfarande vara glödande. Placera den vid mynningen av röret med syre, och det bör underblåsa.
5.
Granska experiment med eleverna och fråga om det gjorde vad som förväntades, om något oväntat hände och hur experimentet skulle kunna förändras för att uppnå bättre eller snabbare resultat.

    Previous:nothing
    Next:hur man gör en fortfarande för alkohol
    
    Copyright © 2011 give2all.org