välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Torr temperatur och luftfuktighet

Postad av : Magnus Ekblad

Luftfuktighet är den mängd vattenånga i luften. Det finns många omständigheter som luftfuktighet måste mätas (dvs, väderprognoser) och följs upp (dvs i museer och humidorer). Den Torr temperatur är nödvändigt att mäta luftfuktighet

Relativ fuktighet

Relativ fuktighet (RF) är mängden vattenånga i luften. RH är beräknat för en bestämd temperatur genom att dividera mängden vattenånga i luften från den maximala mängden vattenånga luften kan hålla (daggpunkt) multiplicerat med 100%. Lyckligtvis HYGROMETRISK tabeller redan tillhandahåller denna information, så allt som behövs är dry bulb och wet bulb temperaturerna.

Torr

Torr temperatur är helt enkelt luftens temperatur. De våta temperatur ger daggpunkt. Skillnaden mellan de två är nödvändigt att beräkna RH (med en HYGROMETRISK diagram).

Sling Hygrometer

En sele hygrometer (eller Psykrometer) används för att uppnå både dry bulb och wet bulb temperaturerna. För att beräkna den våta temperatur, är hygrometern långgodstransporter (vred) tills våt behandlingen är stadig. Moderna hygrometrar är digitala och ge omedelbart RH läsningar utan "sling" eller använder en HYGROMETRISK diagram, men selen hygrometrar fortfarande används för att kalibrera digitala modeller.

    Previous:nothing
    Next:varför går igenom kol pilar bättre?
    
    Copyright © 2011 give2all.org