välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

lokalisering av tundra biom

Postad av : Jeanette Morales

Frysta nästan året runt, täcker tundran biomen en femtedel av världens yta i områdena kring Nordpolen. Några av de kallaste regionerna på jorden, anses områden del av tundran biomen täcks av snö större delen av året och har ett lager av permafrost strax under ytan

Asien

Ryssland är det enda asiatiska land med områden som en del av tundran biomen. Ryska öar som ligger i tundran biomen också omfatta de nya sibiriska öarna, Sevemaya Zemlja, Frans Josefs land och Novaja Zemlja.

Europa

Finland, Sverige och Norge är europeiska länder med nordliga områden betraktas som en del av tundran biomen. Nästan hela ön Island har ett lager av permafrost hela året, vilket gör denna europeiska ö del av tundran biomen.

Nordamerika

Områden i Nordamerika ligger i tundran biomen med större delen av Alaskas kust ( samt några inre kustområden), norra Kanada och hela ön Grönland. Alaskan städer Barrow, Nome, Savoonga och Cold Bay är alla belägna inom tundran Biome, liksom Aleuterna. I Kanada är de områden som omger Hudson Bay och de hundratals öarna norr alla betraktas som en del av tundran biomen.

    Previous:nothing
    Next:vad är en ultraljudsomvandlaren?
    
    Copyright © 2011 give2all.org