välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man smälta stålskrot

Postad av : P-O Lennartsson

Stål är en av de vanligaste legeringarna i världen, som de flesta stöter på dagligen. Enligt universitetet i Illinois, är stål en järn-legering som i de flesta fall består av mindre än en procent kol. Stål används i stor utsträckning i bilar, fartyg, byggnader och maskiner. Elmhurst college påpekar att de flesta stål skapas genom uppvärmning tackjärn i en masugn vid extremt höga temperaturer. Återvinning av stål är vanligt, säger University of Illinois, och är generellt sett gjort genom att helt enkelt återuppvärmning stålskrot tills den är i smält tillstånd.

Du behöver:
Stålskrot
. Oxygen-drivna masugnen.
Vent-systemet.
Syreupptag.
Värmekälla.
Smält stål fällan.


1.
Samla in alla tillgängliga stålskrot som du tänker att smälta och placera det i syre-drivet masugnen. Uppvärmning en masugn att de temperaturer som behövs för att smälta stål tar mycket energi. Det är mer ekonomiskt att smälta stålskrot i ett stort parti i motsats till flera mindre partier.
2.
Tillslut masugnen och utföra en säkerhetskontroll av utloppsventilen att se till att Ugnen är förseglade utom vid de punkter i syreupptagning och utloppsventilen. Den stålskrot kan vara kontaminerade med andra ämnen som kommer att skapa skadliga ångor vid uppvärmning. Alla avgassystem bör luftas ur bebodda utrymmen.
3.
Aktivera värmekällan och öppna syre luftintagen att påbörja processen för uppvärmning av masugnen och dess innehåll. Den stålskrot måste upphettas till minst 3. 000 grader Celsius för att till fullo smälta stålskrot.
4.
Övervaka flytande stål som rinner ut från masugnen i smält stål fällan. När flödet av flytande stål ur ugnen har helt upphört, kan masugnen stängas av. Den stålskrot kommer då att smälta och redo att kasta och återanvändning.

Tips och varningar


  • Se till att masugnen har en mekanism som kommer att berätta när det finns inte längre någon smält stål i ugnen. En temperaturmätare som tål värmen och rapportera temperaturen i centrum av masugnen kommer att avgöra om ugnen är tillräckligt varm.
  • Var beredd att kasta den smälta skrot strax efter det har kommit i smält stål fällan. Som smält stål kyls det kommer att hårdna i form oavsett volym för närvarande ockuperar, och det kommer att bli allt mindre formbar ju längre tiden går.
  • inte tillåta någon att utsättas för avgaser som skapas stålet smälts. Alla kemikalier som har tillämpats till stål-, såsom färg, eller föroreningar som redan finns i stål kommer att släppas och oxideras under arbetet med att smälta stålskrot. Dessa föroreningar kan uppstå i gasform i avgaserna och kan vara giftiga för människor.
    
    Copyright © 2011 give2all.org