välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

för klassificering väte

Postad av : Ulf Friberg

Vätgas är ett grundämne som motstår underlätta klassificeringen. Liksom metallerna i grupp 1 i periodiska systemet, kan den bilda föreningar med en syre antal +1, som halogen icke-metaller i grupp 17, kan den bilda föreningar med en oxidation antal -1 också. Baserat på dess elektronegativitet, bör det vara en halvmetall, men dess kemi är i hög grad till skillnad från de andra halvmetaller. Med tanke på dess ovanliga egenskaper är väte svårt att tillskriva någon specifik grupp-det är därför det oftast är kategoriserade i ett visst sätt.

Du behöver:
Periodiska
. Papper.
Penna.


1.
Slå upp elektronegativitet av väte. Baserat på dess elektronegativitet kan vätgas klassificeras som en nonmetal.
2.
Skriv ut elektronkonfiguration för vätgas. Vätgas har en elektron skal med en enda s-typ omloppsbanor och endast en elektron i tanken. Elektroner i det yttersta skalet av en atom kallas valenselektroner. Baserat på antalet valenselektroner, kan väte ska klassificeras enligt grupp 1 i periodiska systemet.
3.
Skriv symbolen för väte ovan grupp 1. Vätgas kan inte klassificeras i någon av de andra grupperna, eftersom det inte passar perfekt in i någon av dem. Även om det inte kan hänföras till en grupp, mest återkommande tabeller placera det ovan grupp 1, eftersom den har samma antal valenselektroner som en grupp 1 element.

    Previous:nothing
    Next:Hur konvertera kvadratmeter
    
    Copyright © 2011 give2all.org