välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man kan beräkna längden av en cylindrisk spiral

Postad av : Charlotte Wannberg

En cylindrisk spiral är mer känd som en helix. En pytagoreiska förhållandet mellan vissa segment av cylindern (verkliga eller inbillade) om vilka helix spiralerna kan användas för att beräkna längden på spiralen

Orient Helix

Den primära delen av Helix koordinatsystem cylindern om vilka helix spiraler. Rita detta objekt. Omkretsen på den cirkulära plan kommer att användas som en proportionell. Eftersom denna längd beror bara på hur lång radie (P=2pi (radie)) av den cirkulära plan, dra radie och etikett det som "R. " Den andra proportionella som behövs är längden längs huvudaxeln hos den cylinder som mäter en helt varv i spiralen. Identifiera detta och etikett det som "H. "

Rita Proportionellt Triangle

Längden L av ett helt varv på spiralen skall vara hypotenusan i en rätvinklig triangel där den kortare mått ska ges av H och omkrets cirkulär plan cylindern (2piR). Att visualisera del, tänka sig att triangeln är insvept om ytan av cylindern helt bifogade längs med området. Rita en triangel och etikett hypotenusan av triangeln som L. Den kortaste sidan av triangeln ska H och de återstående sidan representerar omkretsen, 2piR.

Bestämma hur stor del

I den högra triangeln från steg 2 gör det möjligt att användning av Pythagoras sats. Så, skriv förhållandet L=sqrt (H ^ 2 + (2piR) ^ 2) där "sqrt" betyder "ta kvadratroten. "Detta skall ge längd på bara ett helt varv på spiralen. Den fullständiga längd helix kan bestämmas genom att skala hela flaskans längd är huvudaxeln med den andel L /H=sqrt (1 + 4pi ^ 2 (R /H) ^ 2). Så, om cylindern vars huvudaxel spänner 100 inches med en radie på 1 tum och H=5 inches, då L /H=sqrt (1 +4 pi ^ 2 (1 /5) ^ 2)=1,61, och den totala längden är 1,61 (100 inches)=161 inches.

    
    Copyright © 2011 give2all.org