välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vinnande kemi projekt

Postad av : Jonathan Nyberg

Vetenskap projekt kan en seger i mer än ett sätt. De är ett utmärkt sätt att lära sig den vetenskapliga metoden. Genom att genomföra dina egna experiment får du lära dig att utveckla hypoteser, prova dem, sedan dra slutsatser om giltigheten av dina hypoteser. Innan du börjar arbeta på din vinnande kemi projekt, lära protokoll laboratorium säkerhet.

Fog

Torris är koldioxid i fast form. Den smälter direkt till gasform, utan flytande form i mellan. Eftersom det är väldigt kallt, hantera den med handskar.



När du placerar torris i hett eller varmt vatten, du får moln av vit dimma. Dimman är inte koldioxid, men kondenserad vattenånga. Eftersom det är i kombination med osynliga koldioxid, det är tungt och kan hällas ut vätska.



Experiment för att se hur mycket dimma du får från olika mängder av kolsyreis. Med ett halvt kilo torris, kan du skapa tillräckligt tjock dimma att täcka golvet i en medelstor rum. Håll husdjur och barn ut ur dimman, eftersom koldioxid har en kvävande effekt.

Kristaller

Det finns många typer av kristaller, bland dem salt, socker och diamanter. I detta experiment, växer du kristaller använder omkristallisering, en metod där ett ämne löses upp i varmt vatten och blandningen kyls sedan.



Använd vatten och borax. När blandningen svalnat kommer det borax sig efter hand som kristaller. Kristallerna växa på grund av mättnad, dvs när inget mer solid kan lösas i vattnet, fast bitar form och med tiden kolliderar, kombinera och växer sig större och bildar kristaller.



Vad storlekar och former av kristaller kommer du få när, under avsvalningsfasen av omkristalliseringen, du växa dem antingen i ett isbad, i kylskåp eller vid rumstemperatur ? Varmare temperaturer kan hjälpa till med kristall tillväxt på grund av avdunstning, men svalare temperaturer kan bidra till att processen startade lättare eftersom kall bromsar molekyl rörelse, vilket ökar bindning. Test för optimal temperatur så kan du jämföra resultaten.

Parfymeri

Detta experiment kommer att visa hur man kan extrahera parfym från blomblad genom en metod som kallas enfleurage, och hur förändras variablerna i processen kommer att förändra dofter.



Med tiden kan fast ämne, luktfritt fetter fälla doftande beståndsdelar utsöndras av växtmaterial. För att utföra enfleurage, använda vegetabiliska förkortning för att absorbera doften av kronblad, sedan använder alkohol för att extrahera doft från oljan.



Bygg en hypotes om hur många cykler av enfleurage du måste komma med en glädjande doft som liknar den i blommor vars kronblad du använde. Upprepa försöket att upptäcka hur doften ändras om du låter blomblad sitta i olja för längre eller kortare perioder. Du kan också prova smör istället för vegetabiliska förkortning för att se hur det påverkar doften.

Elektrolyter

Under ansträngande motion, förlorar kroppen elektrolyter, som måste ersättas, eftersom hjärta och nervsystem behöver elektrolyter för att fungera ordentligt. När ersättas, elektrolyter upprätthålls av kroppen på ett balanserat koncentration.



Sportdrycker marknadsförs som ett bra sätt att ersätta salter som förloras genom motion, så experimentera för att avgöra om sportdrycker innehåller mer elektrolyter än apelsinjuice. Du kan göra detta med multimeter, ett instrument som mäter elektrisk ström. Nivån på konduktans framgår av multimetern avslöjar vilka-sportdrycker eller apelsinjuice-har den största andelen av elektrolyter och är därmed det bästa valet för elektrolytersättning. Du kan också jämföra olika sportdrycker.

    Previous:nothing
    Next:positiva och negativ av solenergi
    
    Copyright © 2011 give2all.org