välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

egenskaper av växthusgaser

Postad av : Camilla Näslund

Enligt NOAA forskning, jordens atmosfär består mestadels av kväve och syre. Dessutom finns det små mängder av spår gaser. Dessa spårgaser kallas växthusgaser och spela en stor roll i hur jordens klimat förändras över tiden.

Metan

Metan är en av de viktigaste komponenterna för naturgas. När metan är fri i atmosfären absorberar det markbundna infraröd strålning som annars skulle fly ut i rymden. Denna fastighet av metan, tillsammans med sin 12-åriga atmosfäriska liv, kan bidra till uppvärmningen av jordens atmosfär och är den främsta orsaken metan betraktas som en växthusgas.

Spårgaser

Trace gaser såsom koldioxid, kolmonoxid och ozon redovisas som växthusgaser. Dessa gaser kan energi från solen att nå jordytan, men de absorberar energi avges från jorden. Den här egenskapen hjälper till att värma atmosfären direkt ovanför jorden, vilket leder till långsiktiga förändringar i det globala klimatet.

Naturligt förekommande Gaser

Växthusgaser som förekommer naturligt är ansvariga för att jordens klimat till en behaglig temperatur. Naturligt förekommande gaser som koldioxid är ansvariga för att absorbera strålning i atmosfären och att skicka vissa av det tillbaka till marken. Problemet med den globala uppvärmningen uppstår när det finns för mycket koldioxid i luften, vilket i sin tur betyder att det är för mycket strålning som skickas tillbaka till marken.

    utvalda artiklar
      
      Copyright © 2011 give2all.org