välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

en lista över forensics

Postad av : P-O Lennartsson

Forensics används för att behandla frågor i rättssystemet, om det är det straffrättsliga systemet eller civil domstol. Forensics kan hittas inom många discipliner och kriminalteknisk forskare använder sina kunskaper för att bidra till att ge utredarna bevisen för att de behöver för att lösa ett fall. Informationen som kriminaltekniker upptäcka kan länka en misstänkt till en brottsplats, avslöjar en misstänktes identitet eller ange detaljer om hur ett brott har begåtts.

Forensic Anthropology

Forensic antropologi används för de fall där okända kvar måste identifieras såsom när någon dör till följd av en naturkatastrof, brand, flygkrasch eller otillåtet spel. Rättsmedicinsk antropologer undersöka skelett att avgöra identifierare såsom ålder, kön och ras på den person som dog i tillägg till hur döden kan ha inträffat. Dessutom kan kriminaltekniska antropologi användas för att rekonstruera en avliden persons ansikte genom att använda konsten modellering för att skapa en bild av hur personen kan ha sett ut.

rättskemiska

rättskemiska används för att analysera fysiska bevis, såsom blod, urin och vävnad hittas på en brottsplats. Till exempel, när någon kan ha dött av förgiftas, kommer kriminaltekniska kemister undersöka kroppen material och leta efter förekomst av droger, gifter eller andra gifter som kan ha orsakat dödsfallet. Rättskemiska kan också användas för att analysera kroppsvätskor och vävnader för att matcha DNA av en misstänkt till DNA hittas på en brottsplats.



Dessutom, när fingeravtryck hittas på en brottsplats är rättskemiska användas för att identifiera den person som gjorde utskrifterna.

kriminaltekniska Tandvård

Forensic tandvård, också känd som kriminaltekniska odontologi, är användningen av dentala vetenskap i brottmål och tvistemål. Detta kriminaltekniken kan tillämpas när en brottsling har lämnat bitmärken på ett offer, såsom i sexuella övergrepp och fall mord. I dessa fall kriminalteknisk tandläkare jämföra bitmärken finns på ett offer till tänderna av en misstänkt för att avgöra om personen begått brottet. I civilmål kan kriminaltekniska tandläkare behandla frågor som rör ersättning till anställda fordringar, medicinsk felbehandling anklagelser och påståenden funktionshinder.



Dessutom kriminaltekniska tandvård används för att identifiera okända förblir som de i brottsoffer eller de som har dött vid naturkatastrofer. I dessa fall kriminalteknisk tandläkare jämföra den avlidnes tänder mot tillgänglig tandvård register för att hitta en match.

Forensic Serologi

Forensic serologi är användningen av blod för att hjälpa till att lösa brott. När ett ämne som verkar vara blod finns på en brottsplats, rättsmedicin serologists först måste avgöra om ämnet är faktiskt blod. Om det är, kommer kriminaltekniska serologists avgöra om blodet kom från ett djur eller en människa.



När det fastställs att blod på en brottsplats kom från en människa, rättsmedicin serologi är som används för att ta reda på egenskaper om den person som det kom från, såsom ålder , kön och ras.

    Previous:nothing
    Next:stämgaffel aktiviteter
    utvalda artiklar
      
      Copyright © 2011 give2all.org