välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man beräknar ström hastighet

Postad av : Stefan Svensson

Den forsande vatten i bäckar flyttar med olika hastigheter som är beroende på lokalisering, lokal nederbörd och förändringar höjd. Velocity mäter hur snabbt objektets position ändras med tiden. Förslaget på ett objekt i en rak linje har hastighet lika med avståndet det färdas, delat med tiden som gått. I vanliga enheter, är detta mäts i meter per sekund. Använda några enkla verktyg kan du lätt uppskatta hastigheten på en ström i en skog eller tätort

Du behöver:
måttband.
Papper.
Frigolit block.
Stoppur.


1.
Mät en rak linje avståndet längs stranden av ån med ett måttband. Helst denna linje bör vara parallella en rak, icke-turbulenta delen av strömmen som är fri från stenar. I vårt exempel, låt oss säga avståndet är 10 meter.
2.
Lägg ett papper i varje ände av de uppmätta linjen. Dessa kommer att användas som markörer för timing ett flytande objekt som rör sig i strömmen. Ring mer uppströms papper nummer ett och de mer nedströms papper nummer två.
3.
Placera ett block av cellplast i ån ca 10 meter uppströms från papper en, eller så långt bort som möjligt, beroende på vilket avstånd som är kortast.
4.
Starta stoppuret när Styrofoam blocket passerar papper en på strömmen bank. Stoppa titta på när Styrofoam blocket når papper två. Till exempel kan tiden vara 5 sekunder.
5.
Dela sträckan mellan bitar av papper i fötterna av förfluten tid i sekunder för att få hastigheten av strömmen i fot per andra. I vårt exempel skulle 10 fot dividerat med 5 sekunder innebära en ström hastighet på 2 meter per sekund.

Tips och varningar


  • Var noga med att ta bort frigolit från strömmen efter avslutad experimentet.
    Previous:nothing
    Next:hur man smälta stålskrot
    
    Copyright © 2011 give2all.org