välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man kan se galaxen

Postad av : Stefan Svensson

De! Kung bushmän i Kalahari som kallas det "ryggraden i den natten. " Den kinesiska såg det som floden som skilde de älskande Niulang och Zhinu. Vi vet att det som Vintergatan, den galax som innehåller vårt solsystem. Så här ser det med blotta ögat

Du behöver:.
Astronomi böcker /fält guider
. Star kartor


1
Bekanta dig med mönstret för vissa konstellationer som korsar bandet av Vintergatan. . Cygnus, Cepheus, Cassiopeia, Perseus, Auriga, Aquila, Tvillingarna, Skytten, Scorpio, Stenbocken, Monoceros, Vela, Carina, Ara, Crux (Södra korset), Centaurus, Musca och Triangulum australe. Inte alla kommer att synas på alla platser.
2.
Välj en natt med klar himmel och ingen dimma, dimma eller dis. Sommar, höst och vinter kvällar tenderar att vara bättre än våren nätter för visning galaxen med blotta ögat, eftersom konstellationer som skär Vintergatan är lågt på himlen under denna säsong.
3.

komma ut i landet, så långt bort från den blänkande stadens ljus som möjligt. De flesta av de stjärnor som utgör Vintergatan är ljussvaga stjärnor i fjärde, femte och sjätte magnitud.
4.
Leta efter en eller flera av guiden stjärnbilder i skyn. Titta nära och runt dessa konstellationer för en svag band av stjärnor. Detta är Vintergatan.

Tips och varningar


  • Vintergatan visas tätare på vissa platser än i andra. Det visas tätaste runt konstellationen Skytten, som centrum av galaxen ligger i riktning mot att konstellationen.
    Previous:hur man kan se Andromedagalaxen med kikare
    Next:nothing
    
    Copyright © 2011 give2all.org