välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man följa falla migrationen av monarken fjäril

Postad av : Camilla Näslund

Den livscykel Monarch Butterfly är en mirakulös mix av sorglös flyg-och metamorfos. Dessutom kommer varje Monarch fjäril som överlever sjukdomen och underprissättning avbrott under hela våren och sommaren göra en underbar resa på upp till 3. 000 miles i varje riktning två gånger per år. I en modig flykt för att undvika den kalla vintern, många monarker ta sig till Mexikos skogar eller för skyddet av den kaliforniska kusten. När de återvände på våren, kommer de att lägga ägg fortsätta cykel av arter, men kommer att dö strax därefter. I höst kommer migreringen fortsätta, men den här gången blir det nya avkommor som modiga resan. Många spännande att se träden i Mexiko hissad med Monarchs. Även om den genomsnittliga livslängden för en Monarch Butterfly är 6 till 8 veckor, dessa ömtåliga varelser inte bara lyckas genomföra sin resa på rekordtid, utan också har förmågan att gå in i en dvala fas i sin fristad, och vaknar för att slutföra sin livscykel i den kommande våren. Du kan följa livscykeln och faller migration av dessa underbara varelser genom att lära sin avel kalender och vandrande destinationer.

Du behöver:
trädgårdsslang (används är bra)
. vinyl slang (ett par meter lång vore trevligt).
en kniv.
butylgummi Drevning.


1.
få en viss inblick i den ömtåliga värld och flykt Monarch butterfly. Din position kommer att avgöra var monarkerna från ditt område kommer att gå över i höst. Till exempel, om du bor väster om Klippiga bergen, din lokala Monarch fjärilar flyttar till Kaliforniens kust. Om du bor öster om Klippiga bergen kommer din Monarch grupper ta sig till Mexiko.
2.
Lär dig livscykel Monarch butterfly bättre förstå dess migrationen vanor. Denna information kommer att hjälpa dig att förstå vilka Monarchs tar resan och vilka som inte kommer vara så lyckligt lottade. Det är viktigt att notera att varje Monarch som överlever migrationen kommer att börja sin färd tillbaka under månaderna februari och mars. Nya ägg kommer sedan att läggas och den nya äggen kläcks inom 3 till 4 veckor. Detta nykläckta gruppen är årets första generationen.
3.
Följ spänner av generationer av Monarch fjärilar, för att se hur planerade och i samklang med naturen arten egentligen är. Efter den första generationen kläcks kommer de förvandla småningom till fjärilar, leva för ytterligare 6 till 8 veckor, lägger ägg och dör. Nästa generation kommer att vara den andra att kläcka och det kommer att ske under månaderna maj och juni. Cykeln kommer att fortsätta med en ny generation kläcks i juli och augusti, med sista gruppen kläckningen under månaderna september och oktober. Denna sista generation, annars känd som den fjärde generationen av året, är den grupp som kommer att göra migrationen. De kommer inte att dö som de andra tills de gör sin resa och flyga tillbaka på våren.
4.
Bli Monarch Watch. org. Nu när du har en grundläggande förståelse av livscykeln av monarken fjäril och vilken generation som faktiskt får ta den flygning blir det lättare för dig att få en förståelse för själva resan. Monarch Watch är en webbplats som är dedikerad till att bevara den Monarch fjärilen och dess medlemmar iakttagelser dela, foton och information om Monarch uttåget från Nordamerika, till Mexiko, och tillbaka igen. Du kommer faktiskt att kunna spåra migrationen av monarkerna från ditt område, samt lära sig viktiga tidsramar och skyltar för att leta efter när de återvänder.
5.
Ta en tur till Mexiko eller Kalifornien kusten. Tro det eller inte, finns det ivrig Monarch entusiaster som har ett mycket starkt intresse i att åse detta naturliga underverk på egen hand. Organisationer och grupper som är engagerade i Monarch fjäril och dess bevarande arrangerar resor att övervaka arter och säkerställa dess säkerhet. I själva verket välkomnar Mexiko hundratusentals besökare varje år i hopp om att få en glimt av träden prydda med fjäril skönheter.

Tips och varningar


  • Att hålla en logg över monarker som du har sett i området kommer att hjälpa National Audubon Society hålla en bättre räkna av arten. Det kommer också att hjälpa dig att få mer kunskap om fjäril i sig.
  • Även om det är alltid uppmuntras att övervaka fjärilar och njuta av den skönhet som de erbjuder i naturen är det aldrig lämpligt att beröra, skada, lemlästa eller stör med fjärilen själv eller sin omgivning.
    
    Copyright © 2011 give2all.org